PC sattığım adam rahat bırakmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba yaklaşık 20-25 gün önce bir PC sattım, adam almaya geldiğinde PC kumandasıda gördü ve kumandada dahil değil mi dedi, normalde dahil değildi aklımda bile değildi olsun abi dedim, evden ayrılırken almayı unutmuş sonraki gün aradı beni bende kargo ile yollarım abi birkaç gün sonra dedim ve konu kapandı. Bundan sonra müsait olmadığım için 3 4 gün kadar mesajına bakamadım kişisel işlerim yüzünden ve birkaç gün sonra böyle yazdı bana bende emrivaki konuştuğı için cevap vermeme kararı aldım ve daha da tehtidkar konuşmaya başladı bugün açmamama rağmen 9 10 kere aradı beni, ve en son mesajı attı, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum polise mi şikayet etmeliyim? Çünkü tedirgin ediyor beni ne yapmam gerekir bu durumda bilmiyorum. Polise başvursam ne gibi süreçlerden geçerim.

Hala evine gelip zorla dövüp almadıysa kumandayı adamın suçu. Çoktan evine gelip kundaklamıştım, kim oluyorsunda beni dolandırıyorsun.

Merhaba yaklaşık 20-25 gün önce bir PC sattım, adam almaya geldiğinde PC kumandasıda gördü ve kumandada dahil değil mi dedi, normalde dahil değildi aklımda bile değildi olsun abi dedim, evden ayrılırken almayı unutmuş sonraki gün aradı beni bende kargo ile yollarım abi birkaç gün sonra dedim ve konu kapandı. Bundan sonra müsait olmadığım için 3 4 gün kadar mesajına bakamadım kişisel işlerim yüzünden ve birkaç gün sonra böyle yazdı bana bende emrivaki konuştuğı için cevap vermeme kararı aldım ve daha da tehtidkar konuşmaya başladı bugün açmamama rağmen 9 10 kere aradı beni, ve en son mesajı attı, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum polise mi şikayet etmeliyim? Çünkü tedirgin ediyor beni ne yapmam gerekir bu durumda bilmiyorum. Polise başvursam ne gibi süreçlerden geçerim.
İki tarafında suçu var, satıcı o ürünü satarken ürünü etkileyen bir eşyayı tabii ki alıcıya vermesi lazım, dahil olsun olmasın sonuçta ürünü etkiliyor. Adam evinde almayı unutuyor ve sana yazıyor düzgün bir dille sende bakmıyorsun işlerim var bakamıyorum bile demiyorsun, ya mesajlara bakmak istemedin ürünü vermemek için ya da gerçekten yoğun işlerin vardı. Sende yazmayınca adam da enayi yerine konulduğunu hissetmiş ve sana tehdit mesajları yazmış ve alıcının da suçu sana verilmeyen bir üründe olsa kimseye tehdit mesajları atamazsın, evine geleceğim seni çıkarttıcam falan diyemezsin. Son durum ne bilmiyorum ama adama güzel bir dille kendini anlat yine anlayış göstermeze emniyet güçlerine gidebilirsin istersen.

Çoğu kişinin dediği gibi adama düzgün bir şekilde izah et.Benim düşüncem adamdan biraz korktuğun bunuda belirt örn:Müsaitliğim azdı ve sizin tavırlarınızdan biraz korktum ne yapacağımı bilemedim vs vs.

Açıkçası konuşmaya bir kez daha bakınca art niyetli tarafın sen olabileceğini bile düşündüm ne yalan söyleyeyim. Sanki işim vardı bahanesini buraya konu açarken daha az tepki için yazmışsın gibi geliyor.

Adamın yazdığına göre bir kedi meselesi de var onun hakkında da bir şey yazmamışsın. İşim vardı falan biraz abes kaçıyor. Bu devirde telefona yapışık yaşıyoruz neredeyse en azından birkaç bilgilendirme mesajıyla süreci yönetmen senin açından daha iyi olurdu. Karşıda enayi yerine konulduğunu düşünen birisi var ve bu öfke onun da yanlış şeyler yazmasına sebep olmuş.

adam elden aldı evimde unutmuş kumandayı kendisi bile 1 gün sonra farketti o kadar umurunda değil

adam elden aldı evimde unutmuş kumandayı kendisi bile 1 gün sonra farketti o kadar umurunda değil
Sorması ayıp olmasında ne yapcan o kumandayı adama yollamayıp. Kasayı verdin günlerce adamada cevap vermedin adamı resmen tahrik ediyorsun buna konu acıp millete cevap yetiştirmwk yerine adama cevap verseydin yada kumandasını verseydin. Adam cihazı alırken aklına gelmemiş rame işlemciye ekrankartına ssdye bakmıştır almıştır kasayı. kumandayı akşam ledleri kapatmak istemiş farketmiştir her hangi bir yazılımla kapatılmadığını anlayınca mecbur kumandasıyla çalıştırılacak. Aynı olay başıma geldi 1 gün donra buldu getirdi bana kasa satan arkadaş. Olması gerekende bu. Adam gece gündüz ledler sen ne ayarladıysan o şekilde kalacak kumanda olmazsa.

Sorması ayıp olmasında ne yapcan o kumandayı adama yollamayıp. Kasayı verdin günlerce adamada cevap vermedin adamı resmen tahrik ediyorsun buna konu acıp millete cevap yetiştirmwk yerine adama cevap verseydin yada kumandasını verseydin. Adam cihazı alırken aklına gelmemiş rame işlemciye ekrankartına ssdye bakmıştır almıştır kasayı. kumandayı akşam ledleri kapatmak istemiş farketmiştir her hangi bir yazılımla kapatılmadığını anlayınca mecbur kumandasıyla çalıştırılacak. Aynı olay başıma geldi 1 gün donra buldu getirdi bana kasa satan arkadaş. Olması gerekende bu. Adam gece gündüz ledler sen ne ayarladıysan o şekilde kalacak kumanda olmazsa.

Bak dostum beyninin bütün gücünü yazdıklarıma yönlendirmeni istiyorum, anlama konusunda ciddi sıkıntılar çekiyorsun ama ben insanlık namına seni boş geçmeyip bir daha anlatacağım. Satıcı bilgisayarın yanında kumanda da vereceğim demiş, ama vermemiş. Bu durumda satılan ürün tamamıyla teslim edilmemiş oluyor. Satılan şey sadece bilgisayar olmaktan çıkmış, satıcının ürünü satarken "kumanda da dahil mi" sorusuna evet dediği andan itibaren satılan şey bilgisayar ve bilgisayar kumandası. Yani satıcı parasını alırken vereceğim dediği ürünü adamın parasını cepledikten sonra çatır çatır vermek zorunda.
Kumanda yoksa özellikle belirtmesi lazım onun dışında o rgp ledli kasayı satıyorsan zaten kumandasıyla satıyosun demektir. Kumanda olmazsa zaten kontrolcüyüde çöpe atıp yenisini almak gerekir. Yazılımla falanda kaptılmaz kısılmaz renk değiştirilmez. Adamı günlerce haftalarca bekletip zıvanadan çıkarıp cevap vermeye tenezzül etmemiş satana kadar gayet samimi hatta kedi köpek için bile ayrı bir pazarlıl dönmüş aralarında ilk mesajlardan anlasıldığı üzere satana kadar gayet samimi sattıktan sonra adamı postalamış resmen. Ben olsam kasayı geri verirdim hiç tehtide falan gerek yok o sattığının arkasında durmuyorsa geri vercen geçcen yergök kasa ilanı dolu.

Son düzenleme:
Hala evine gelip zorla dövüp almadıysa kumandayı adamın suçu. Çoktan evine gelip kundaklamıştım, kim oluyorsunda beni dolandırıyorsun.

Git kundakla :) yıllarca düşünürsün ne yaptım diye içeride mahvolan sicil kaydın yurt dışına bile gidemezsin yaşayacağın zorluklarla ömür boyu sürünürsün bir bilgisayar kumandası kadar ucuzsa hayatın yap.

Niye sen eskiya misin kimin evine geliyorsun dostum.

Çoğu kişinin dediği gibi adama düzgün bir şekilde izah et. Benim düşüncem adamdan biraz korktuğun bunu da belirt örneğin: Müsaitliğim azdı ve sizin tavırlarınızdan biraz korktum ne yapacağımı bilemedim vs vs.

Niye korktugunu belirtsin adam sonra daha da uste cikar kendini bir şey sanar o da senin gibi insan yapabilecegi maksimum evine kadar gelip bagirip cagirmak polis cagirirsin olay biter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı