PC sıcakken kapatmak doğru mudur?

Bir sorun olmayacak. Her ne kadar ısıyı yayacak fanlar çalışmıyor olsa da ısı kaynağı olan ağır yüklü uygulama da çalışmıyor olacak. Daha yavaşça soğur ama soğur, sıkıntı olmaz.

Çok saçma yorumlar gelmiş üretirken zaten bunları düşünüp üretıyorlar ve oyundan çıkınca ısı direk boştaki sıcaklığına düşüyor.

? Ben de zaten açık kalmasını söyledim.

Lehim çatlamasını diyorum. Lehimlerin çatlaması için şoklanması gerekiyor. Bilgisayar kapalıyken daha yavaş soğuduğu için şoklanma durumu olmuyor. Yani bilgisayar sıcakken kapatınca lehim çatlaması söz konusu olamaz.

Oyunun ortasında şarteli indirmezseniz sıkıntı olmaz. Bilgisayarın yavaş ısınıp soğuması daha iyidir.

Hiçbir sorun olmaz, olur diye savunan sensen veya arkadaşlarınsa onları uyar . Fakat sakın oyunun ortasında kapatma iyi günler.

Beklemeye gerek yok, boşuna elektrik masrafı çıkarır

Recep Baltaş da biraz bekleyip kapatılması gerektiğini söylemişti diye hatırlıyorum.
Eğer cihaz yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa 5-10 dakika bekletilip ideal sıcaklıklara düşmesi beklenmeli ve öyle kapatılmalı.

Recep Baltaş sıcakken bilgisayarı kapatmayı önermiyor. Yüksek sıcaklıktan aniden kapatınca lehimlerde sıkıntı çıkarabilir. Bir süre normal seviyede bilgisayarı açık bırak kapatmak daha sağlıklı olur. Burada ısının düşmesi değil lehimler veya diğer maddelerde ani sıcaklık farkından dolayı oluşabilecek sorunlardan korumak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…