PC sıcakken kapatmak doğru mudur?

Bir sorun olmayacak. Her ne kadar ısıyı yayacak fanlar çalışmıyor olsa da ısı kaynağı olan ağır yüklü uygulama da çalışmıyor olacak. Daha yavaşça soğur ama soğur, sıkıntı olmaz.

? :D Ben de zaten açık kalmasını söyledim.

Lehim çatlamasını diyorum. Lehimlerin çatlaması için şoklanması gerekiyor. Bilgisayar kapalıyken daha yavaş soğuduğu için şoklanma durumu olmuyor. Yani bilgisayar sıcakken kapatınca lehim çatlaması söz konusu olamaz.

Oyunun ortasında şarteli indirmezseniz sıkıntı olmaz. Bilgisayarın yavaş ısınıp soğuması daha iyidir.

Bu soruyu sorma sebebim aslında arkadaşlarımla aramızda dönen bir tartışmadır 😅 Sizce uzun süre oyun oynadıktan sonra PC sıcakken direkt olarak kapatılsa bir sorun olur mu, yoksa biraz soğumasını bekleyip öyle mi kapatmak gerekir? Cevaplar için teşekkürler şimdiden 👍🏻
Hiçbir sorun olmaz, olur diye savunan sensen veya arkadaşlarınsa onları uyar :). Fakat sakın oyunun ortasında kapatma :D iyi günler.

Recep Baltaş sıcakken bilgisayarı kapatmayı önermiyor. Yüksek sıcaklıktan aniden kapatınca lehimlerde sıkıntı çıkarabilir. Bir süre normal seviyede bilgisayarı açık bırak kapatmak daha sağlıklı olur. Burada ısının düşmesi değil lehimler veya diğer maddelerde ani sıcaklık farkından dolayı oluşabilecek sorunlardan korumak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı