PC Sıcaklık Değerlerini Düşürmek

Schizophren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler. İlk konum ve 2.’ci mesajım, bir hatam veya kusurum olursa affola. 3 hafta kadar önce İtopya üzerinden hazır sistem aldım(TEKNOQUEEN/GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC 6GB/AMD Ryzen 5 2600X/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce Espor PC | ITOPYA) ve üzerinde birkaç oynama, parça değişikliğine başvurdum. Şu anki aktif olarak kullandığım kasa Power Boost X-59 kasası. Dış görünüşe aldanıp direk satın aldım, tabii sonradan pişman oldum. Kasa içerisinde 6 fan bulunuyor 2 tepe 3 ön ve 1 adet de arka egzoz fan bulunuyor. Üst ve arkadaki egzoz fan içeriye üflüyordu ve yaşadığım bölge (Şanlıurfa- ortalama sıcaklık 40-42 derece gündüzleri) GTAV, Forza4 gibi oyunlar oynarken 70-75 derece GPU sıcaklığına ulaşıyordu. Bilgisayarı alırken bir tanıdığım maddi anlamda destek olduğu için ekstra parça alırken ya da yükseltme yapacağım zaman benim için biraz zor oluyordu. Gönül isterdiki sıvı soğutma alayım ya da kasayı değiştireyim fakat şu an için zor maalesef. Bende sosyalde araştırıp üst fanların yönünü dışarı üfleyecek bir biçimde değiştirdim ve soğuk havanın aşağıda kalacağına dayandırıp bu eylemi gerçekleştirdim.

Işlemci R5 3500X, ekran kartı Gigabyte GTX 1660 Super OC, RAM G.Skill 3000MHz, anakart Gigabyte A320M S2H. Yaşadığım bölgeye ve iklim şartlarına rağmen mümkünse bütçeyi düşük tutarak daha iyi performans almam için önerilerinizi bekliyorum. Biliyorum biraz uzun oldu fakat ince ayrıntılarına kadar değinmek istedim. Donanımı PC'yi almadan önce öğrendim. Anakart ne işe yarar onu bile bilmezdim. Performans anlamında iyileştirme yapmak istiyorum, önerileriniz benim için mucize niteliğinde olacağını bilmenizi isterim, şimdiden sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

Undervolt deneyebilirsiniz bu sıcaklıklarda bir miktar düşüş sağlayacaktır.

Pek bilgim yok bu konuda, aydınlatır mısınız rica etsem.
70-75 derece Forza gibi bir oyun için normal. Yapılabilinecek çok bir şey yok maalesef. Kasa yan kapağı açıkken kaç derecelerde?

Maalesef öyle bir şansım yok. Yaşadığım bölge sağ olsun ciddi ciddi 5 dakikalık kapağı kapalı kullanımda bile cılgınlar gibi tozlanıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı