PC siyah ekranda kaldı

ensarkose

Decapat
Masaüstü bilgisayarım önce mavi ekran verdi. Ben de PC'nin güç düğmesine basarak kapatıp açtım ama ondan sonra görüntü hiç gelmedi klavyenin işigi vs yanıyor ama ekran gelmiyor. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş'ın dediği gibi eğer varsa Onboard Ekran kartı üzerinden görüntü almayı deneyin. Görüntü alamıyorsanız sorun ekran kartında olabilir. Bu durumda Ekran Kartı Fırınlama deneyebilirsiniz. Eğer sorunu bu şekilde çözemediyseniz ve görüntü yine alamıyorsanız. Sorununuz belki anakart kaynaklı olabilir. Ayrıca fırınlama pek önerilen bir işlem değildir. Recep Baltaş bir konuda şu şekilde bahsetmiş :
"Isınmadan dolayı genişleyen GPU'nun bacakları PCB'den kopunca kart bozulur. 200 derecede GPU'nun bacakları tekrar eriyip PCB'ye yapışır ve kart tamir olur. Ama bu yöntem her zaman garanti sonuç vermez.
Bunun yerine en garanti yöntem, GPU'nun sökülüp bacakların bir makine ile yenilenmesidir. Bu yönteme Re-Balling denir. Zira GPU'nun bağlantı noktalarına lehim topları (Ball) yerleştirilir. Daha sonra GPU tekrar PCB'ye oturtulup ısı tabancası ile lehimlenir. "

Benimde önerim eğer çok çaresiz durumda kalmadığınız sürece bu işlemi pekte tavsiye etmiyorum. Bu işlem ekran kartı için yapılacak hiçbirşey olmadığında yapılmalıdır. Kaynak : Ekran Kartı Fırınlama - Technopat Sosyal

Harici ekran kartını söküp varsa bütünleşik GPU ile denemelere başlayabilirsiniz. Görüntü gelirse ekran kartınız bozulmuş demektir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 15 - 20 dakika sonra pc yi yeniden başlattım ve yaklaşık 10 dakika sorunsuz çalıştıktan sonra tekrar bu hatayı verdi. Sorun GPU da mı sizce ?

Dosya Ekleri

• 20190810_171410.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 35
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 15 - 20 dakika sonra pc yi yeniden başlattım ve yaklaşık 10 dakika sorunsuz çalıştıktan sonra tekrar bu hatayı verdi. Sorun GPU da mı sizce ?
Onboard ekran kartı üzerinden mi başlattınız ?

Görüntü alabiliyorsanız sorun GPU'da degildir diye düşünüyorum. Sorun RAM kaynaklı olabilir.
Güç düğmesine basılı tutup kapattıktan 15 dakika bekleyince bilgisayar açılıyor beklemezsem açılmayıp siyah ekranda kalıyor. Ama açıldığında 10-15 dakika sorunsuz kullanıp pc bir anda donup yukarıda attığım mavi ekranı veriyor. Başıma ilk defa geliyor anlamadım bu işi.

Sorunun daha detaylı ve derin işlenmesi gerekiyor. Sistem belirtin.

AMD A10-7800
1050 TI 4GB
8 GB RAM 1600 MHZ DDR3
Hazır kasaya ait hp anakart değişik bir markası vardı zaten googlede aratınca da çıkmıyordu.
Dün de mavi ekran vermişti ama yeniden başlatınca sorunsuz 5 6 saat kullandım. Bugün yine yeniden başlatınca 15 dakikadan fazla kullanamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…