PC SSD'yi Görmüyor

Blue_Lightstrike

Hectopat
Daha fazla  
1 Yıl kadar önce PC topladım her şey tamam güzel hiç parçalarda sıkıntı var mı diye kontrol etmedim ama şu son günlerde PC'de SSD'nin gözükmediğini fark ettim hemen kasanın içini açtım baktım SSD bağlanmış durumda ardında BIOS'a girip SSD gözüküyor mu diye kontrol ettim fakat orada da gözükmüyor

Anakart: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming

SSD: SanDisk 120GB 7MM 530/400

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Yıl kadar önce PC topladım her şey tamam güzel hiç parçalarda sıkıntı var mı diye kontrol etmedim ama şu son günlerde PC'de SSD'nin gözükmediğini fark ettim hemen kasanın içini açtım baktım SSD bağlanmış durumda ardında BIOS'a girip SSD gözüküyor mu diye kontrol ettim fakat orada da gözükmüyor

Anakart: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming

SSD: SanDisk 120GB 7MM 530/400
Aynı sorunu A-Data SSD'm de yaşamıştım. SSD bozuk. Ara sıra gözüküyor, ara sıra gözükmüyordu.

SSD'yi söküp tekrar bağlayıp mümkünse farklı kablolar kullanarak deneyebilir misin ? Kablo ya da port kaynaklı bir sorun var mı onu kontrol edip halen görünmüyorsa, SSD'yi servise gönderebilirsiniz.
Malesef elimde yedek kablo yok,zaten garantisi var en yakın zamanda gideceğim fakat benim yanlış yaptığım bir durum var ise servis ile uğraşmadan halletmek için sizlere danışıtım.
Aynı sorunu A-Data SSD'm de yaşamıştım. SSD bozuk. Ara sıra gözüküyor, ara sıra gözükmüyordu.
İnşallah dediğin gibi değildir sıfır parçanın bozuk olma olasılığı nedir ki ?

Son düzenleme:
Güç kablosunda sıkıntı yok yanlış bir şey yapıp garanti kapsamından çıkarmak istemem.
Güç kablosu ile yanlış bir şey yapabileceğini sanmam. Sata kablosunu kontrol et. Başka cihazda dene, mesela laptop. Laptopda da olmuyorsa büyük ihtimalle bozuktur.

Burada gözükmesi gerekmez mi ?
8c1e0c8d-59ad-411d-b3c6-c0db98cd8bd3.jpg
e6e1fb7a-4193-49ab-8259-b8784b6d4d70.jpg
85afa5ee-c7dd-49a0-8f63-5ce781bb009c.jpg
549fba78-cead-40af-acbd-24350e7a1328.jpg
f462fecd-55f9-45ac-a41f-13fcaf8ad97e.jpg

Güç kablosu ile yanlış bir şey yapabileceğini sanmam. Sata kablosunu kontrol et. Başka cihazda dene, mesela laptop. Laptopda da olmuyorsa büyük ihtimalle bozuktur.
Sata kablosu sağlam görünüyor elimle de kontrol ettim,maalesef elimde başka bir bilgisayar yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı