PC toplama için ; Mağaza mı ? yoksa İnternetten mi ?

Roq TyTaN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Mağaza ve İnternet arasındaki fiyat farkını fark ettim acaba İnternetten satın alsam ürünleri toplarlar mı ? Yada uyuşmayacak parça ve bileşenleri bana bildirirler mi ?

Şöyle avantajları ve dezavantajları var:

1- İnternetten sipariş edersen eğer, seçtiğin ürün "İnternete Özel" kampanyası altındaysa, şubeden alacağın fiyattan daha ucuza gelir.
2- İnternetten sipariş edersen kargo sıkıntısı yaşanır %70 ihtimalle. Beklemekten sıkılır mısın bilmem.
3- İnternetten sipariş edersen, ürün ve faturası ile birlikte şubeye gidip sistemi toplatabilirsin.

1- Şubeden alırsan, hem stokta neler var, neler yok görürsün. Bilgi de alırsın.
2- Şubeden alırsan, anında ödeme yapıp sistemine o gün kavuşursun. (Montajlı hali ile).

Benim için fark etmez aslında tek sorunum fiyattır.Örneğin geçen interntte gördüğüm 165 TL'lik harddisk almaya gittim (internete özel değildi) mağazaya geldiğimde 180 TL ödemek zorunda kaldım.Problem bu yani internetten alsam dediğiniz gibi şubeye gidip toplayabilir miyim ? Herhangibi bir fiyat artışı olur mu ? yada sıkıntı ? Aklımdaki sistem ;

İşlemci : i7 4770K
Ram : 16 GB
Harddisk : 1 TB
Ekran Kartı : 356 bit Nvidia Ge Force
Alacağım diğer ürünler : DVD-rom , boş kasa, Güç kaynağı,

Sizce Yukardaki ürünler mağaza ve internet fiyatları ne kadar olur ne kadar artar ?

Bugüne kadar 2,5 günden uzun süren -geneli ertesi gün elime ulaştı- bir kargom olmadı. (Kuryenet hariç, gerçi onlar kurye, kargo değil ama bir türlü bulamıyorlar beni.) Parçalar da kutusunda gelirse herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Mağazada kanlı canlı karşında görüyorsun hoş bir şey ama alacağın ürün o şubede var mı? Mesela Vatan'ın sitesinden stoktaki çeşitli ürünlere bak, kiminde stoktaki en yakın şube -bana yakın olanları yazıyorum- Bahçelievler, kiminde Topkapı, kiminde de İzmit yazıyor. Tabi sistemleri nasıl yürüyor bilmiyorum o an şubeye isteyebilirler ama öyle olsa bile beklemesi sıkıntı olur. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı