Pc Toplama R9 295X2 Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Edo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 3.957

Edo

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğim kadarıyla bugün(01.05.2014) itibarı ile dünyanın en iyi ekran kartı ünvanına sahip olan R9 295X2 ile sistem toplamaya karar verdim. Sistemim en iyi anakart-işlemci-ram-ekran kartı-ssd-hdd ile oluşsun istiyorum fakat çok fazla bir bilgim yok.. O yüzden site site araştırma yapmak yerine Technopat Ailesinin bir üyesi olmayı uygun gördüm :) Sizleri fazla yormayacağım.. Bilgilerinizi Paylaşmaya Davet Ediyorum..

Su anki en iyi parçalar nelerdir listelerseniz sevinirim, sanırım şu şekilde olacaktır;

Kasa
Psu
Anakart
İşlemci
Ram
Ekran kartı
HDD
SSD

Not:Biliyorsanız fiyatlarını da eklerseniz daha sağlıklı olur. R9 295X2'den iyisi var mı bilmiyorum sizler daha iyisini bilirsininiz, bu konudaki bilgim doğru/yanlış olabilir kusura bakmayın. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Bütçeni belirtmemişsin, bütçeni belirtmeden önüne 1000TL'lik sistem de dizebiliriz, 10.000TL'lik de.
2- R9 295X2 almak tamamen para israfıdır. Günümüz oyunlarını GTX770 ve R9 290 serisi açabiliyor.
3- En iyi takıntın varsa, önüne güzelce bir 10.000TL'lik sistem dizelim. Sonra almayı dene. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Adam en üst parçaları istiyorum demiş. Rahatça r9 295x2 olsun diyen birinin de bütçesi yüksektir, zira ben ağzıma almakta zorlanıyorum. Gerçi her şeyin en üstü olmasını isteyen birinin topladıktan sonra sisteminin fotoğrafına bakması bile ayrı zevk olur.

Sistemine en iyi ekipmanları isteyen bir kişinin bilgisayardan anlamasını beklerim. Aksi takdirde, 3000-3500TL'ye bile muhteşem bir bilgisayar oluşturabiliriz.

1- Bütçeni belirtmemişsin, bütçeni belirtmeden önüne 1000TL'lik sistem de dizebiliriz, 10.000TL'lik de.
2- R9 295X2 almak tamamen para israfıdır. Günümüz oyunlarını GTX770 ve R9 290 serisi açabiliyor.

Bu kadar çabuk cevap beklemiyordum öncelikle Teşekkür ederim :)

Aslında 'Günümüz oyunları' dediğinizde bir şeyler değişti kafamda..Yani en iyi sistem yerine bugünki en yüksek sisteme gereksinim duyan oyunu rahat oynayabileceğimiz bir sistem oluşturulabilir..Ne de olsa Pc elimizde, ileride çıkıcak oyunların sistem ihtiyaçları arttıkça bizde sistemimizi geliştirebiliriz.
Bildiğim kadarıyla CoD Ghost - Crysis 3 ve Battlefield 4 günümüz oyunları arasında en yüksek sistem özelliklerine sahip sistemlerde oynanabilen türden.

Bütçeyi sınırsız varsayalım..Bu 3 oyunuda rahat bir şekilde oynayabileceğimiz bir sistem toplayalım :)

Anakart: Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0 Anakart
İşlemci: Core i7 4960X Soket 2011 3.6GHz 15MB Önbellek İşlemci
Ram: 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Kit Ram
Kasa: COSMOS II PURE BLACK ALUMINYUM FULL TOWER KASA
Ekran kartı: R9 295X2 GDDR5 8GB 1024Bit (512Bit*2) AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
Harddisk: 3.5" 4TB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
SDD: 1TB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

Böyle bir şeyler düşündüm. Çok bilgim yok toplama ile ilgili. Ama emin olun en üst bileşenlerden oluşuyor bana göre. @Silinen üye Benden çok daha fazla bilgiye sahiptir. O da bir şeyler ekler. Yalnız siz bütçe belirtmediğiniz için biraz problem oluyor. ( Büyük harf kullanımı internette bulduğum parçaların kendi isimleridir. Yazım ile ilgili bir yanlış yapmamaya dikkat ettim. )

Anakart: Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0 Anakart
İşlemci: Core i7 4960X Soket 2011 3.6GHz 15MB Önbellek İşlemci
Ram: 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Kit Ram
Kasa: COSMOS II PURE BLACK ALUMINYUM FULL TOWER KASA
Ekran kartı: R9 295X2 GDDR5 8GB 1024Bit (512Bit*2) AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
Harddisk: 3.5" 4TB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
SDD: 1TB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

Böyle bir şeyler düşündüm. Çok bilgim yok toplama ile ilgili. Ama emin olun en üst bileşenlerden oluşuyor bana göre. @Silinen üye Benden çok daha fazla bilgiye sahiptir. O da bir şeyler ekler. Yalnız siz bütçe belirtmediğiniz için biraz problem oluyor. ( Büyük harf kullanımı internette bulduğum parçaların kendi isimleridir. Yazım ile ilgili bir yanlış yapmamaya dikkat ettim. )

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.. Ama SSD ile ilgili fazla bir bilgim yok.. Bilgilendirirseniz sevinirim :)
SSD; İsteğe göre kullanılan bir harddisk türü diye biliyorum.
Sistemdeki katkısı : Dosya aktarım hızı. Oyunlarda etkisi nedir bilmiyorum[/QUOTE]

@Edo Normal bir HDD 10 ms. de veri aktarımı yaparken, SSD ortalama 100 kat daha hızlı yani 0.1 ms de veri aktarımını gerçekleştiriyor. İsterseniz SSD ' yi çıkarabilirsiniz ancak her şeyin en üstünü istiyorsanız SSD şart. Oyunlarda yüklenmeyi hızlandırır. FPS ' de bir artış olmaz. Ne zaman toplamayı planlıyorsunuz sistemi ?

@Edo Normal bir HDD 10 ms. de veri aktarımı yaparken, SSD ortalama 100 kat daha hızlı yani 0.1 ms de veri aktarımını gerçekleştiriyor. İsterseniz SSD ' yi çıkarabilirsiniz ancak her şeyin en üstünü istiyorsanız SSD şart. Oyunlarda yüklenmeyi hızlandırır. FPS ' de bir artış olmaz. Ne zaman toplamayı planlıyorsunuz sistemi ?

Evet SSD ile zamandan tasarruf edebiliyoruz ama oyunda bir veri artışı olmayacaksa pekte gerek yok gibi :)
En iyi sistemi toplamak yerine günümüz oyunları arasında en yüksek sisteme ihtiyaç duyan oyunu rahat oynayabileceğimiz bir sistem toplamaya karar verdim Oğulcan Erişti sayesinde :) Şöyle birşeyde var Crysis 3 veya Battlefield 4'ü problemsiz bir şekilde oynarız, 1 hafta sonra sistemin yetersiz kaldığı bir oyun çıkar karşımıza..Demek istediğim geleceği düşünüp bir sistem toplayayım.. Her ay parça değiştirmek istemez kimse :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı