Merhaba arkadaşlar, bir süredir Dolar'ın yüksek olması sebebiyle almayı düşündüğüm ürünler indirime girdikçe siparişlerini verip bekliyordum. Bugün itibariyle son iki ürünün de siparişini verdim ve elime ulaşmasını beklemekteyim. Hemen topladığım sistemi yazayım:
Msi GTX 980 Ekran Kartı
i5 4690 İşlemci
Msi Z97 Gaming 5 Anakart
G-Skill 2x4 GB Ripjaws 1600mhz CL9 Ram
Corsair Carbride Spec-02 650W Kasa
Corsair LS Serisi 120gb SSD
Şimdi diyeceksiniz ki işlemci neden O.C uygun seçmedin, yapmayı düşünmediğimden seçmedim, anakartı z97 chipset seçmemin sebebi ise O.C için tasarlanan bu kartların soğutmaları. Yazın odamda baya bir sıcaklık sorunu yaşadığımdan soğutma kısmına önem veriyorum. Sadede geliyorum arkadaşlar, çok uzun zamandır PC toplamadığım için tavsiyelerinize başvurucam, PC'yi montajladık, işletim sistemini kurduk, sonrasında yapmam gereken testler var mıdır ya da PC'yi kurduktan sonra yapmamı tavsiye edeceğiniz şeyler? Bayağı bir fedakarlıkla topladım PC'yi. Mazur görün hakkını verecek bir kullanıcı değilim izlenimi yaratmış olabilirim.
Hocam, Technopat'ın sistem toplama videosunda Bios'u, işletim sistemini kurmadan Bıos'tan güncelliyordu Recep Bey, Msi'ın siteden direk setup'ı flasha atarak o şekilde güncellenebiliyor mu yoksa setup dosyasını farklı bir formata falan mı çevirmek gerekiyor? O kısmın üzerinde durmadılar, direk güncelleyip geçtiler videoda.
Risk istemiyorsan, Windows kur, Live Update 6 indir, (www.msi.com sitesinden anakartını seç, destek bölümüne gir ve utilities bölümüne gir orada bulabilirsin.) daha sonra oradan BIOS gibi güncelleştirmeleri indir. Direk çıkan setup dosyasını çalıştırıyorsun ve arkaplanda çalışan uygulamaları kurup güncelleştirmeyi yapıyorsun. Ben BIOS'tan atayım derken servislik oldum.
Öyle riski varsa o zaman direk işletim sistemini kurduktan sonra güncelleyeyim. Şu an kargoda sistem, geldiğinde kafamda her şey hazır olsun istiyorum. Teşekkürler ilginize.
Öyle riski varsa o zaman direk işletim sistemini kurduktan sonra güncelleyeyim.Şuan kargoda sistem, geldiğinde kafamda herşey hazır olsun istiyorum Teşekkürler ilginize