PC toplamada stok ve dolar sıkıntısı var

cgknklcoglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben şu aralarda bilgisayar toplamak istiyorum fakat bütçem şu anda 1650'li sistemlere yetiyor. En fazla 7000 TL bütçem var. Fakat birkaç aylar öncesinde bu bütçeye 2060'lı PC bile toplanabiliyordu. Ne diyorsunuz arkadaşlar piyasa eski haline döner mi? Ne zamana 16** ve 55** serisi stokları yenilenir? Beklemeli miyim? Cevap verirseniz sağ olun. İyi günler.

Merhabalar. Ben şu aralarda bilgisayar toplamak istiyorum fakat bütçem şu anda 1650'li sistemlere yetiyor. En fazla 7000 TL bütçem var. Fakat birkaç aylar öncesinde bu bütçeye 2060'lı PC bile toplanabiliyordu. Ne diyorsunuz arkadaşlar piyasa eski haline döner mi? Ne zamana 16** ve 55** serisi stokları yenilenir? Beklemeli miyim? Cevap verirseniz sağ olun. İyi günler.
İsterseniz bekleyin. Çok iyi sistem toplayabilirsiniz stok düzelince. Ama düzelmesi epey bir zaman alacak. Ve düzelse bile ekonomi yüzünden fiyatlarda pek değişiklik olmayabilir. Bence biraz bekleyin. Beklediğiniz süre zarfında düzelmezse alın.

Bekleme stok gelse bile fiyatlar düşmez, doların ne yapacağı da belli değil. 20 cent çıksa dolar 500 lira zam yapıyorlar ha fiyatlar düşecek diyenler haklı olabilir ama vergi baba indirimden fırsat bulur fiyat değişmez.

İsterseniz bekleyin. Çok iyi sistem toplayabilirsiniz stok düzelince. Ama düzelmesi epey bir zaman alacak. Ve düzelse bile ekonomi yüzünden fiyatlarda pek değişiklik olmayabilir. Bence biraz bekleyin. Beklediğiniz süre zarfında düzelmezse alın.
yani ben hazirana kadar beklemeyi düşünüyorum ondan sonrada daha düzelmiyorsa yapacak birşeyim yok
Beklemek daha mantıklı. APU sistem de toplayabilirsiniz.
APU tercih etmiyorum.
Bekleme stok gelse bile fiyatlar düşmez, doların ne yapacağı da belli değil. 20 cent çıksa dolar 500 lira zam yapıyorlar ha fiyatlar düşecek diyenler haklı olabilir ama vergi baba indirimden fırsat bulur fiyat değişmez.
Yani ben 7000 tl bütçeye 1660 lı sistem toplasam yeter bana ama 7000 tlm varken 1650li bi sistem toplamak beni biraz kötü yapıyor açıkcası
Bekleyeceğim biraz daha ozaman cevaplarınız için sağ olun arkadaşlar.

yani ben hazirana kadar beklemeyi düşünüyorum ondan sonrada daha düzelmiyorsa yapacak birşeyim yok

APU tercih etmiyorum.

Yani ben 7000 tl bütçeye 1660 lı sistem toplasam yeter bana ama 7000 tlm varken 1650li bi sistem toplamak beni biraz kötü yapıyor açıkcası
Bekleyeceğim biraz daha ozaman cevaplarınız için sağ olun arkadaşlar.
Maalesef ki iç acıtan bir durum. 10K'ya 2070'li bir PC toplayabilirken şimdi 10000'e onu bile toplayamıyorsun. 2018'de i5 8600K'lı GTX 1060'lı PC toplayacaktım ve 1-2 sene sonra i7 8700K ya yükseltir ve ekran kartını da yükseltirim diye düşünmüştüm ama nasip olmadı. Birkaç ay sonra ya da 1 yıl dayanabilirim. Sonra gidip sistem toplayacağım.

Maalesef ki iç acıtan bir durum. 10K'ya 2070'li bir PC toplayabilirken şimdi 10000'e onu bile toplayamıyorsun. 2018'de i5 8600K'lı GTX 1060'lı PC toplayacaktım ve 1-2 sene sonra i7 8700K ya yükseltir ve ekran kartını da yükseltirim diye düşünmüştüm ama nasip olmadı. Birkaç ay sonra ya da 1 yıl dayanabilirim. Sonra gidip sistem toplayacağım.
Valla kardeş bendede i3 3220 GTX 750 ti 8gb ram bi pc var ekran kartını sonradan taktırdım bilgisayarcıya güvenip oyun içi fpsden memnunum böyle bir sistem içi fakat aşırı derecede drop girmesi fps düşüklüğü canımı sıkıyordu. Bi kaç ay önce bakıyordum pclere para ayarlayıp toplayayım dedimki böyle bir durum yaşanacak.İnşAllah bir an önce bu durumdan kurtuluruz

Vallahi kardeş bende de i3 3220 GTX 750 Ti 8 GB RAM bir PC var ekran kartını sonradan taktırdım bilgisayarcıya güvenip oyun içi FPS'den memnunum böyle bir sistem içi fakat aşırı derecede drop girmesi FPS düşüklüğü canımı sıkıyordu. Birkaç ay önce bakıyordum pclere para ayarlayıp toplayayım dedimki böyle bir durum yaşanacak. İnşallah bir an önce bu durumdan kurtuluruz.

APU sistem toplayıp ekran kartını sonradan ekleyebilirsiniz. Bence bunu yapın. Ama APU almam diyorsanız bekleyin. Bence stoklar düzelince fiyatlar normale dönecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı