Şimdi LoL ve CS:GO düşük gereksinimli oyunlar. Ama daha ileri seviye oyunlar var. Onları senin bilgisayar da açsa bile FPS farkı var. Yani senin bilgisayarında saniyede 30 kara gösteriyorsa onda saniyede 100 kare gösterir. Ayrıca senin bilgisayarın en düşük ayarlarda 1080p'de oynatırsa oyunu onunki 2k'de ultra ayarlarda oynar.Diğer sorulara gelirsek:
1-SSD de HDD gibi bir depolama birimidir. Ama ondan çok daha hızlıdır. Ki bu etkili bir şeydir, en basitinden Windows daha hızlı açılır, oyunlar daha hızlı yüklenir. HDD'lerin içinde CD gibi bir disk vardır ve döner bu nedenle daha çok ısınır, daha çok ses çıkarır. SSD ise tamamen elektromiktir içinde elektronik modüller bulunur.
2-470 ile 1050 rakip kartlar değildir 470 1050'yi de 1050 tiyi de geçer ama daha pahalıdır.
3-İşlemci, anakart, RAM, HDD ve PSU zorunlu, mutlaka olması gereken şeylerdir. Onun dışında şu sayacaklarım da olmalıdır (Tabii işlemcinin içinde dahili grafik yongası yoksa ekran kartı da zorunludur).
ekran kartı,kasa,SSD ki bunlar da bir oyun bilgisayarında olmazsa olmazlardır. Zaten kasa olmadan bilgisayar toplanmaz sadece test için falan kullanılır ama o olmadan da açılır diye öyle yaptım.
4-Eğer oyuncu monitörüyse boyutu sizin sevdiğiniz ve istediğiniz gibi olmalıdır. Çözünürlüğü sisteminize göre değişir ama güncel bir sistemde 108op monitör, eğer GTX 1070 ekran kartı varsa 2k önerilir. GTX 1080'de 2 veya 4k. Ve düşük ms ve input lagli olmalıdır.
5-Bildiğin üst, orta, giriş; nasıl anlatacağım bilemedim.
6-2500 TL'ye 1080p'de her oyunu yüksek ayarşarda en az 30 fps oynatacak bir sistem 2500 TL'ye toplanabilir.
7-Rica ederiz ama mesajı beğenirsen daha iyi olur.
Eğer bir moderatör bunu okursa ve bir yerde yazım yanlışı vs. varsa ne olur mesajı silmesin, orayı düzeltsin. Çok emek verdim, ben banlanabilirim ama mesaj kalsın lütfen.