Çözüldü PC tuhaf açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CoMMeNt

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Benim sorunum şu: Bilgisayarı açmak için fişe takıyorum bilgisayar açılmıyor ama kasa ve monitöre elektrik geliyor. Fişi çıkartıp ikinci kez fişi takıyorum bilgisayar açılıyor ve kasa fanları tam kapasitede çalışıyor. Ayrıca XMP de kapalı BIOS ayalarını gırıp fan ve XMP düzelttikten sonra PC acıyorum. Ben PSU'dan şüphe edıyorum ama bir de sizlere sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun büyük ihtimalle PSU veya anakarttan kaynaklanıyor. İlk olarak PSU’yu başka bir cihazda test et ya da farklı bir PSU dene. CMOS pili zayıflamış olabilir, bu yüzden pili değiştirip BIOS’u sıfırla. Eğer sorun devam ederse BIOS’u güncelle ve anakart bağlantılarını kontrol et. Öncelik PSU’da olsun.
Sorun büyük ihtimalle PSU veya anakarttan kaynaklanıyor. İlk olarak PSU’yu başka bir cihazda test et ya da farklı bir PSU dene. CMOS pili zayıflamış olabilir, bu yüzden pili değiştirip BIOS’u sıfırla. Eğer sorun devam ederse BIOS’u güncelle ve anakart bağlantılarını kontrol et. Öncelik PSU’da olsun.

Çözüm
Arkadaşlar selamlar. Benim sorunum şu: Bilgisayarı açmak için fişe takıyorum bilgisayar açılmıyor ama kasa ve monitöre elektrik geliyor. Fişi çıkartıp ikinci kez fişi takıyorum bilgisayar açılıyor ve kasa fanları tam kapasitede çalışıyor. Ayrıca XMP de kapalı BIOS ayalarını gırıp fan ve XMP düzelttikten sonra PC acıyorum. Ben PSU'dan şüphe edıyorum ama bir de sizlere sormak istedim.

Normaldir eğer bilgisayar bir anda kapanırsa bu durumu yapiyor yaklaşık 30 saniye sonra normal hale donuyor.

Muhtemelen PSU'da olabilir bende de buna benzer sorun yaşadım. Garantiye yolladım PSU'da sorun olduğunu öğrendim tamir edip gönderdiler.

Sorun büyük ihtimalle PSU veya anakarttan kaynaklanıyor. İlk olarak PSU'yu başka bir cihazda test et ya da farklı bir PSU dene. CMOS pili zayıflamış olabilir, bu yüzden pili değiştirip BIOS'u sıfırla. Eğer sorun devam ederse BIOS'u güncelle ve anakart bağlantılarını kontrol et. Öncelik PSU'da olsun.

BIOS pili değiştim sorun düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı