PC USB'yi Görmüyor ve Boot Menü Geliyor

melonwow

Decapat
Merhabalar, bilgisayarımı açtığımda Boot menu çıkıyor. USB HD seçip format atacağım ama bir türlü başlamıyor ve CD bulupta format atamadım, lütfen yardım eder misiniz?
Düzeltme: USB'yi görüyor ama hiçbir türlü USB'den başlamıyor, DVD denedim XP format DVD'si vardı DVD çalışıyor ve bilgisayar devam ettiğimde açılır halde;

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işletim sistemini kurmaya çalışıyorsunuz? BIOS'unuz UEFI değil. Buna uygun olarak USB belleğinizi "bootable" yaptınız mı?

Örnek Rufus programında UEFI-GPT ve BIOS/UEFI-MBR diye seçenek olması lazım. Sizin BIOS/UEFI-MBR'yi seçmeniz gerekiyor, bootable USB bellek hazırlarken.

Yanlış yazmış olabilirim, içinde BIOS ve MBR geçen seçeneği seçmelisiniz.

Tabii ki programı kullanmak için "çalışan" bir bilgisayara ihtiyacınız var.:)

Aşağıda Rufus'tan bir örnek var. Windows 10'a takılmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Arkadaşın dediği gibi MBR bölüm düzeninde BIOS/CSM falan yazması lazım, o şekilde format diski oluşturmalısınız ve elbette indirdiğiniz sistem kalıbı da UEFI için yontulmamış olmalı. Bazı Windows 7 imajları UEFI için değiştiriliyor. Bunun dışında çok eski bir bilgisayarınız varsa, bazen USB'den format atamıyorsunuz, DVD deneyin en olmadı imajı yazdırıp ama bu dediğim durum cidden fi tarihinden kalma makinelerde olur, muhtemelen sizin sorununuz ilk dediğim kısma dikkat ederseniz çözülür.

Bu arada, Windows 7 atıyorsanız, Windows 7 USB/DVD Download Tool diye bir program var, Rufus'ta hiçbir ayarla uğraşmadan imajı burada seçip USB veya DVD'ye yazabilirsiniz zaten isteseniz de bu program UEFI veya GPT kullanamıyor :D

Ben bilgisayarıma zaten 5-10 kere format atıyordum. Anlamadığımız bir anda oldu normaldede w7 download Tool'u kullanıyordum,fakat ilk kez rufusu kullandım ve bios şeklini yanlış yazmış sanırım. Dediğiniz gibi rufusla değiştirince çalıştı.Çok sağolun ama ilk resimdeki boot ekranı kalıyor anlamadım.

Ben bilgisayarıma zaten 5-10 kere format atıyordum. Anlamadığımız bir anda oldu normaldede w7 download Tool'u kullanıyordum,fakat ilk kez rufusu kullandım ve bios şeklini yanlış yazmış sanırım. Dediğiniz gibi rufusla değiştirince çalıştı.Çok sağolun ama ilk resimdeki boot ekranı kalıyor anlamadım.

BOOT ekranı kalıyor demişsiniz, ben de bunu anlamadım. Bilgisayar açılırken farklı bir şey mi gözüküyor eskiden gözükmeyen?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı