PC zorlanırsa PSU patlar mı?

  • Konuyu başlatan rico
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1B
Masa altı, üstü farketmiyor. Yıllardır masa altı kullandığım PSU patlamadı. Masaüstünde duran PC boştayken patladı gitti. Tamamen şans ve kaliteli marka tercihi bu olasılığı düşürüyor. Patlayan PSU alt orta diyebileceğimiz bir marka idi.
Masa altı çok sıcak çalışır. Sıcaklığı düşürmek için frekans düşer ve fanlar hızlanır. Pc zorlanmış olur.
 
Selam sosyal. Acemiliğin verdiği hatayla PC toplarken Power Boost kasası yanında PSU'lu geldi, yani ayrı PSU almadım. PC'de 16 GB RAM, Ryzen 5 3400G APU işlemci vardı ve gidip RX 570 8 GB aldım. Şimdi sorum şu, ben RDR 2, Far Cry 5 gibi oyunları Ultra ayarlarda oynarsam belli ki PC zorlanacak, üstüne üstlük kasanın fanları da iyi değil ve kasa masa altında. PC'yi zorlamam PSU'nun patlamasına neden olur mu? Şu anlık PSU alamam o yüzden öneride bulunmazsanız sevinirim.

Bilgisayar kapanır.
 
Gençler sağolun cevaplarınız için fakat bu sistemle Far Cry 5'te Ultra 1080P'de 70 FPS alıyorum, yani zorlansa almaz bence bu performansı. Darboğaz da yok. 650W zaten kasa o kadar güç de çekemez. Fakat dediklerinize göre performansla PSU patlamasının alakası yok doğru mu?
 
Hayır zorlanmakla olmaz Plus ibaresi varsa PC kapatmak yerine fişi çeksen bile bir şey olmaz ama önermem :D.
Şu ana kadar oturduğum semtte 20'ye yakın kez elektrik gidip gelmiştir, 3'lü prizi yanlışlıkla çekmişimdir ama hala bir şey yok gözle görülür.
 

Geri
Yukarı