BIOS pili ile alakası yok. Çok eğlenceli bir şey söyleyeceğim size. Termal sorunlarınızın olmadığı bir senaryo oluşturalım.
Önerim olan 3 olasılık da elektrikle alakalı.
İlkinde güç kaynağınız gücü kesiyor. Ama kullandığınız parçaların hiçbiri buna neden olmuyor. Güç kaynağınızda bir arıza olasılığı var ve yükte kesme yapıyor.
İkinci ve daha olası gördüğüm durum evinize gelen elektrikte anlık dalgalanmalar oluyor. Bunu bizzat yaşıyorum ondan söylüyorum. O dalgalanmalar, elektrik kesintileri bazen o kadar kısa süreli oluyor ki bilgisayar bunu hissedip kapanırken (ve çoğunda yeniden başlarken) diğer elektronik ve elektrikli cihazlar farkına bile varmıyor. Ben evde birkaç tane UPS kullanıyorum. Saniyeden kısa sürede elektrik kesintisi oluyor. Diğer makineler bunu fark etmiyor bile ama bilgisayarı bağladığım UPS anında alarm vermeye başlıyor. Bu da genelde sizin oyun oynadığınız anlarda size denk geliyor olabilir.
Üçüncü mesele ise ekran kartı sürücüleriniz. 1 aydır problem yaşadığınızı söylüyorsunuz. Ekran kartı sürücünüzü sorun yaşamadığınız 2-3 ay öncesine çevirip deneyin. Bazen sürücü hatalarından ötürü bu sıkıntılar anti güç kesintileri olarak karşınıza çıkabiliyor.