Çözüldü PC'de BIOS açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CenkSakin

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayara format attırdım. Bilgisayar açılıyor, kullanabiliyorum ama bir türlü BIOS ekranına gidemiyorum. F2 ve Del tuşlarına basınca ekran gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun çözüldü. Problem DisplayPort kablosundaymış. Kablonun içindeki tellerinin çoğu kopmuş. Başka bir DisplayPort kablosuyla deneyince halloldu. Teşekkürler.
Eski tip bağlantılı (adını hatırlayamadım, kasanın arkasındaki mavi ve mor portlar) klavye ile bağlayıp deneyebilir misin? Bazı anakartlar, Windows yüklenirken FastBoot özelliği ile USB'leri çalıştırmıyor.

Ayrıca bu sorununu çözmezse Shift basılı halde bilgisayarı Yeniden Başlat'a tıkla, ardından Gelişmiş Seçenekler ve UEFI Donanım Yazılımı ayarları sekmesini göreceksin. Ona bastıktan sonra bilgisayar yeniden direkt BIOS'a girmiş halde açılacaktır.

Eski tip bağlantılı (adını hatırlayamadım, kasanın arkasındaki mavi ve mor portlar) klavye ile bağlayıp deneyebilir misin? Bazı anakartlar, Windows yüklenirken FastBoot özelliği ile USB'leri çalıştırmıyor.

Ayrıca bu sorununu çözmezse Shift basılı halde bilgisayarı Yeniden Başlat'a tıkla, ardından Gelişmiş Seçenekler ve UEFI Donanım Yazılımı ayarları sekmesini göreceksin. Ona bastıktan sonra bilgisayar yeniden direkt BIOS'a girmiş halde açılacaktı

Ayrıca bu sorununu çözmezse Shift basılı halde bilgisayarı Yeniden Başlat'a tıkla, ardından Gelişmiş Seçenekler ve UEFI Donanım Yazılımı ayarları sekmesini göreceksin. Ona bastıktan sonra bilgisayar yeniden direkt BIOS'a girmiş halde açılacaktır.

Hocam klavye ve mouse çalışıyor ama F2 veya del tuşuna bastığım zaman ekran BIOS'a bağlanmadan kapanıyor, kasa çalışmaya devam ediyor. Ayrıca 2. paragrafta dediğinizi denediğimde yeniden başlarken yine ekran gidiyor.

Hocam klavye ve mouse çalışıyor ama F2 veya del tuşuna bastığım zaman ekran BIOS'a bağlanmadan kapanıyor, kasa çalışmaya devam ediyor. Ayrıca 2. paragrafta dediğinizi denediğimde yeniden başlarken yine ekran gidiyor.
Çok garip. Bilgisayarı mecburen BIOS'a sokucaz o zaman. BIOS pilini çıkarıp takar mısın? Zorunlu olarak BIOS'a gönderecektir seni.
Bir de şunu sorayım masaüstü mü dizüstü mü bilgisayar? Eğer masaüstü ise on-board ile bağlar mısın monitörünü? O şekilde bas BIOS tuşlarına. Bazen GPU'yu geç açıyor. PEG ve IGD olayı vardı MSI bir anakart kullanmıştım baya canımı sıkmıştı bu sorun.

Çok garip. Bilgisayarı mecburen BIOS'a sokucaz o zaman. BIOS pilini çıkarıp takar mısın? Zorunlu olarak BIOS'a gönderecektir seni.

Bir de şunu sorayım masaüstü mü dizüstü mü bilgisayar? Eğer masaüstü ise on-board ile bağlar mısın monitörünü? O şekilde bas BIOS tuşlarına. Bazen GPU'yu geç açıyor. PEG ve IGD olayı vardı MSI bir anakart kullanmıştım bayağı canımı sıkmıştı bu sorun.

Bilgisayar masaüstü. Onboard dediğiniz anakart bağlantısı ise HDMI kablosu olmadığından deneyemiyorum. Şu an kasa çalıştığı halde masaüstüne de gelemiyorum. Ayrıca BIOS pilini de çıkarıp taktım sonuç aynı. Ekran kartı ve RAM'leri de çıkarıp taktım.

Dosya Ekleri

• IMG20210913204212.jpg
    IMG20210913204212.jpg
    155,5 KB · Görüntüleme: 521
  • IMG20210913204203.jpg
    IMG20210913204203.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 488
  • IMG20210913204158.jpg
    IMG20210913204158.jpg
    298,1 KB · Görüntüleme: 552
Bilgisayar masaüstü. Onboard dediğiniz anakart bağlantısı ise HDMI kablosu olmadığından deneyemiyorum. Şu an kasa çalıştığı halde masaüstüne de gelemiyorum. Ayrıca BIOS pilini de çıkarıp taktım sonuç aynı. Ekran kartı ve RAM'leri de çıkarıp taktım.
Evet dediğim anakart bağlantısı. Büyük ihtimalle o sorunu çözecek. GPU ile başlamıyor bilgisayar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı