PC'de Egzoz Fanı Gerekli Mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar 1 ay önce PcKolik'teki ghost oyun bilgisayarını satın aldım ve karşıma egzoz fanları çıktı sizce fazladan 2 tane daha egzoz fanı PC'yi çok daha fazla rahatlatır mı? Alırsam da şunu önerir misiniz ya da önerebileceğiniz neler var?
-https://www.hepsiburada.com/rampage-4c-120-12cm-double-ring-5-renk-ledli-gkkuai-rainbow-kasa-fani-p-HBV00000UXW29?magaza=CEMRE+%c4%b0LET%c4%b0%c5%9e%c4%b0M+H%c4%b0ZMETLER%c4%b0&url_src=and-product-detail

Sistem:
AMD Ryzen 5 5600
Gainward GeForce 4060 Ti 8 GB 128bit
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V SIYAH DDR4-3600MHz CL18 Dual KIT RAM
MLD 500GB SSD
DeepCool PF650 650W 80+ GÜÇ KAYNAĞI

2 egzozdan fazlasi gereksiz hatta 2 bile oyle denilebilir.
Yok stok egzoz mu deniliyor emin değilim 1 egzoz var acaba 2 tane daha alip yukari taksam etkisi olur mu demek istedim

Dişe dokunur bir etkisi olmayacaktır, işlemcide stok soğutucu varsa ona harici soğutucu alman çok daha yararlı olur.

Hocam stok soğutucuyu ne zamana kadar ömrü var, önerdiğiniz harici sogutucu var mıdır?

Yok stok egzoz mu deniliyor emin değilim 1 egzoz var acaba 2 tane daha alip yukari taksam etkisi olur mu demek istedim.

Olmayacaktır, tam tersi önden gelen havayı daha parçalara ulaşamadan yukarıdan dışarı attırmış olursun. Sen işlemciye kule tipi soğutucu al sirkülasyonu iyileştirip hem işlemci hem de genel sıcaklığı düşürür.

Yok stok egzoz mu deniliyor emin değilim 1 egzoz var acaba 2 tane daha alip yukari taksam etkisi olur mu demek istedim
Havayi disari atacak sekilde fani takarsan olur onun haricinde cok da gerekli degil. Yukarida denildigi gibi iyi bir hava sogutma alinabilir. 5600'e Stealth yetersiz.

Kasanın önünde fan yuvası var ise 2 3 egzoz fanı takmaktansa kasanın önüne fan takmanız daha faydalı olabilir. 1 egzoz yeterli olacaktır.

Arkadaşlar 1 ay önce PcKolik'teki ghost oyun bilgisayarını satın aldım ve karşıma egzoz fanları çıktı sizce fazladan 2 tane daha egzoz fanı PC'yi çok daha fazla rahatlatır mı? Alırsam da şunu önerir misiniz ya da önerebileceğiniz neler var?
-https://www.hepsiburada.com/rampage-4c-120-12cm-double-ring-5-renk-ledli-gkkuai-rainbow-kasa-fani-p-HBV00000UXW29?magaza=CEMRE+%c4%b0LET%c4%b0%c5%9e%c4%b0M+H%c4%b0ZMETLER%c4%b0&url_src=and-product-detail

Sistem:
AMD Ryzen 5 5600
Gainward GeForce 4060 Ti 8 GB 128bit
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V SIYAH DDR4-3600MHz CL18 Dual KIT RAM
MLD 500GB SSD
DeepCool PF650 650W 80+ GÜÇ KAYNAĞI

Tek egzoz fanı yeterli olacaktır. İçerideki sıcak havayı dışarıya sağlıklı bir sirkülasyon ile atsın yeter. Onun yerine dışarıdan içeriye taze havayı çekecek bir fan daha yararlı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı