PC'de Güç Tuşuna Basınca Hiçbir Tepki Vermiyor

• Konuyu başlatan m1cos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 11.095
Statik elektrik birikmiş olma ihtimaline karşı bir de cihazın statiğini boşaltmayı deneyin. Bazen basit çözümler gözden kaçabiliyor.

Bir de tamirciye vermeden önce PSU'ya giren 220 volt güç kablosunu çıkarıp PSU soketindeki yerine sıkıca takın. Bazen PSU giriş soketindeki olası oksitlenme yüzünden 220 volt AC tam olarak giremiyor. Kolay gelsin.

Güç kablosunun, güç kaynağına tam oturduğundan emin olun herşeyden önce. Sorun bu değilse güç kaynağından anakarta giden 24 pin olan yani en kalabalık kablonun uc kısmından yeşil ve yanındaki siyah kabloyu birbirine iletken bir malzeme ile temas ettirin, cımbız yada makas olabilir. Bu temas süresince güç kaynağı çalışıyor olması gerekir.

Hocam bilgisayarın bütün kablolarını çıkardım. 1 gün köşede öyle beklettim. Statik elektrik kalmamıştır herhalde. Şimdi de takıp bir daha çalıştırmayı deneyeceğim. Olmazsa diğer sunduğunuz çözümleri denemeye çalışacağım.

Merhaba. Statik elektrik PC çalışırken tüm PC parçaları üzerinde birikiyorsa bu evin topraklamasının zayıflığıyla veya toprak hattının PSU'dan hiç giremediğiyle direk ilgilidir. PC'deki anakartın açılmasıyla hiç bir ilgisi ise bulunmuyor, uzun vadede ise statik elektrik tüm PC parçalarına zarar verebilir.

Sizdeki sorun 220 volt elektriğin (Kontrol kalemiyle PSU'ya giren 220 volt kablosunun içini, fişe iki türlü takıp, her ikisinde de kontrol kaleminin kırmızı yanmasında, bu elektriğin noksansız (Nötr ve faz ucu olarak) olarak geldiğini denetlersiniz) buradaki oksitlenme yüzünden PSU'dan hiç girememesi, giriyorsa PSU'nun belki atan iç sigortası yüzünden yine PSU'ya hiç ulaşmadan bloklanması, anakartta açma-kapama anahtarına bağlı olan kablo pabuçlarının temassızlığıyla veya anakartta power on (yeşil-beyaz renk kodlu) PC'yi başlatma pinlerine bağlı olan kablo tutucuların kötü olan temasıyla ilgili olabilir. Tam olarak bunların üzerinde durmalısınız. Kolay gelsin.

Hocam bilgisayarın bütün kablolarını çıkardım. 1 gün köşede öyle beklettim. Statik elektrik kalmamıştır herhalde. Şimdi de takıp bir daha çalıştırmayı deneyeceğim. Olmazsa diğer sunduğunuz çözümleri denemeye çalışacağım.

Statiği boşaltmak için tüm kabloları çıkardıktan sonra kasanın güç girişinde bulunan üç deliğe de sırasıyla kontrol kalemi değdirerek 30 saniye boyunca güç tuşuna basılı tutmanız yeterli.

Statik elektrik boşaltmak için güç kablosunu çıkartıp Power düğmesine tekrarlı şekilde 5-6 kere basmaniz yeterli, bu esnada kasa içerisindeki fanlar kısa süreli dönecektir. Fakat yukarıda tarif ettiğim yöntemi deneyerek güç kaynağının sağlamlığından emin olun, yoksa gereksiz yerlerde sorun arıyor olmak muhtemel.

Statik elektrik boşaltmak için güç kablosunu çıkartıp Power düğmesine tekrarlı şekilde 5-6 kere basmaniz yeterli, bu esnada kasa içerisindeki fanlar kısa süreli dönecektir. Fakat yukarıda tarif ettiğim yöntemi deneyerek güç kaynağının sağlamlığından emin olun, yoksa gereksiz yerlerde sorun arıyor olmak muhtemel.

Hocam kasanın power tuşu dokunmatik. Ona basılı tutsam da aynı şey geçerli midir?
Ya bu statik elektrik olayını araştırdım da. Anakartın üzerinde ışık yanıp çalışmadığında statik ışık devreye giriyormuş. Bende ne anakartta ışık yanıyor ne böyle bastığımda power tuşuna fanlar biraz dönüp sonra duruyor hiç bir tepki vermiyor bilgisayar.

Son düzenleme:
Israrla tarif ettiğim gibi, 24 pin kablonuzda aşağıda ki gibi kısa devre yaptırın bu kısa devre süresince yani yeşil ve siyah kablo temas ettiği sürece güç kaynağınız çalışıyor mu?
xxxxxxxx.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı