PC'de internet çok yavaş oluyor

SENTOKI

Hectopat
Telefonda internet indirme hızı olarak 100'ken PC'de 3 Mbps. Kablosuz internet kullanıyorum. ASUS N10 Wi-Fi adaptörü kullanıyorum. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla Wifi de hızınız normal iken kablolu bağlantıda hızınız düşük. Yüksek ihtimalle ethernet kablonuzda sıkıntı var. Fakat şunu da deneminizi tavsiye ederim, Aygıt yöneticisini açın, Ağ bağdaştırıcıları sekmesi altında kendi ağ bağdaştıcınıza (Örnek olarak benim Realtek) sağ tıklayıp özellikler deyin, daha sonra gelişmiş sekmesine gelip orada Hız&İkili yi seçin, değeri 100 Mbps Tam ikili olarak seçip tamam diyin, internet gidip gelecek hızı tekrar kontrol edin.

Anladığım kadarıyla Wi-Fi'de hızınız normal iken kablolu bağlantıda hızınız düşük. Yüksek ihtimalle Ethernet kablonuzda sıkıntı var. Fakat şunu da deneminizi tavsiye ederim, Aygıt Yöneticisi'ni açın, ağ bağdaştırıcıları sekmesi altında kendi ağ bağdaştıcınıza (örnek olarak benim Realtek) sağ tıklayıp özellikler deyin, daha sonra gelişmiş sekmesine gelip orada hız&ikili yi seçin, değeri 100 Mbps tam ikili olarak seçip tamam deyin, internet gidip gelecek hızı tekrar kontrol edin.

Kablosuz internet kullanıyorum.

Yapabilecek tek şey PC üzerinden kablo çekmek veya PC'ye güçlü bir PCI-e Wi-Fi kartı satın almak. Başka çözüm yok maalesef.

Bildiğiniz bir Wi-Fi kart var mı önerdiğiniz 5 GHz.

Hayatımda hiç kullanmadığımdan dolayı Wi-Fi kartının 5.0 hızında çalışması için anakartınızın PCI-e slotu da 5.0 olmalı mı olmasa da olur mu bilmiyorum. Bunu iyice araştırın link ise burada ama yine de bakmanı tavsiye ederim. PCIE 5.0 Kart

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı