PC'de internet hızı çok düşük

Fawkes2

Kilopat
Arkadaşlar merhaba.
Apart gibi bir yerde kalıyorum ve her katta ayrı ağ var. İnternet hızı gerçekten çok iyi ve stabil. 100Mbps internet var. Hangi kata bağlanırsam bağlanayım sıkıntı olmuyor.
Evde 3 telefon 1 tablet 1 PC var.
Telefon ve tabletlerde hangi ağa bağlanırsam bağlanayım Speedtest'te 100 Mbps alıyorum.
Ama PC'ye gelince 25i geçmiyor.
Wi-Fi kartım ıntel® Dual band Wireless-AC 3168 Wi-Fi ayarlarında da 5 GHz ve 2.4 ayırdım emin olmak için fakat değişen bir şey yok.
Modem arayüzünü kurcaladım ama gözüme çarpan bir şey olmadı. Fiber internet sanırım ve ayarları falan biraz farklı gibi. Şöyle bir örnek vereyim.
Ben telefonum ile apart internetine bağlanıp bu interneti mobil AP ile paylaştırdığımda bir kısıtlama geliyor sanırım ve benim paylaştığım ağa bağlandığımda 0.3 Mbps internet bile alamıyorum çok rezil oluyor.
Wi-Fi kartım yüksek hızı destekliyor.
Çünkü bu sefer kendi mobil ağımı paylaşıp PC'den test yaptığımda 50-60 Mbps alıyorum.
Bu konuda bana yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Modem arayüzünden istediğiniz bir görsel varsa atabilirim.
Modemde herhangi bir kısıtlama görmedim.
QoS ayarı vs. hepsi devre dışı.

Arka planda otomatik indirmeler var mı diye kontrol et.
Yazılımlarını güncelle.
wifi kartın WIFI 5 teknolojisi ile çalışıyor. Wifi 6'ya göre daha yavaştır.

Arka planda otomatik indirmeler var mı diye kontrol et.
Yazılımlarını güncelle.
wifi kartın WIFI 5 teknolojisi ile çalışıyor. Wifi 6'ya göre daha yavaştır.
Hocam belirttiğim gibi
Kendi mobil ağımı paylaştığımda 50-60mbs alıyorum.
Hatta birkaç ay önce aparta taşınmadan önce evimde internetim vardı kablolu bağlanıyordum. Fakat bazen wifi ile de bağlanıyordum test yaptığımda 60mbs alıyordum max. Kablo/wifi ile de aynı alıyordum yani.
3 aydır aparttayım speedtest ile test yaptığımda
İnternet hızım 18-25 arası gidip geliyor bişi kısıtlıyor ama çözemedim.
Hocam Arka planda herhangi bir indirme vs yok ve donanım yazılımı da güncel durumda. Yalnızca bu ağa bağlandığımda bu sorunu yaşıyorum.

Hocam belirttiğim gibi
Kendi mobil ağımı paylaştığımda 50-60mbs alıyorum.
Hatta birkaç ay önce aparta taşınmadan önce evimde internetim vardı kablolu bağlanıyordum. Fakat bazen wifi ile de bağlanıyordum test yaptığımda 60mbs alıyordum max. Kablo/wifi ile de aynı alıyordum yani.
3 aydır aparttayım speedtest ile test yaptığımda
İnternet hızım 18-25 arası gidip geliyor bişi kısıtlıyor ama çözemedim.
Hocam Arka planda herhangi bir indirme vs yok ve donanım yazılımı da güncel durumda. Yalnızca bu ağa bağlandığımda bu sorunu yaşıyorum.
WARP 1.1.1.1 kullanarak tekrardan test yap fark olacak mı bakalım.
Test yaparken seçilen sunucunun en yakın olmasına dikkat et.
İnternetin bilgisayarına özel kısıtlanmış olması lazım. Başka türlü nasıl böyle olur bilmiyorum.

WARP 1.1.1.1 kullanarak tekrardan test yap fark olacak mı bakalım.
Test yaparken seçilen sunucunun en yakın olmasına dikkat et.
İnternetin bilgisayarına özel kısıtlanmış olması lazım. Başka türlü nasıl böyle olur bilmiyorum.
Warp aktif ve deaktif olacak şekilde hız testi yaptım. Aktifken Hız ve pingim çok kötü oldu.
Görselleri sundum hocam.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20250204_005825.jpg
    IMG_20250204_005825.jpg
    606,8 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250204_005901.jpg
    IMG_20250204_005901.jpg
    464,4 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20250204_005917.jpg
    IMG_20250204_005917.jpg
    253,3 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Windows 11 24H2 güncellemesi sonrası kendiliğinden düzeldi şu anda max 100 mbps alıyorum.
Sorunum güncelleme sonrası kendiliğinden çözüldü (öncesinde güncel driver da kurmuştum sorun giderilmediydi)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı