PC'de kullanılabilecek yapay zeka araçları nelerdir?

• Konuyu başlatan KSA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 149

KSA

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Argon Kaynakçısı
Merhaba PC de kullanılabilecek yapay zeka araçlarını merak ediyorum. Tecrübeleriniz ve gorusleriniz önemli. Özellikle gorsel oluşturma video üretme gibi üretken uygulamalar arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ComfyUi veya Forge üzerinden SDXL, Flux, video için Wan 2.2. Flux ve Wan 2.2 sağlam sistem ister özellikle video modelleri aşırı VRAM istiyor. En güncel ve hafif resim modeli olarak Z-image öneririm çok başarılı.
4070 12gb ve i7 13700k işlemci 32gb ram var güncel olarak. Telefonum s24 ultra . Imagine art ile video oluşturmak çok uzun sürüyor çoğu zaman hata alıyorum. Belkide mobil ağ üzerinden bağlandığım içindir yeni kullanmaya başladım . Imagine art için aktif bir aboneliğim bulunuyor bunu degerlendiremezmiyim pc de.

ComfyUi kullanımı acayip zor berbat bişey.
Öyle ben bile alışamadım tam olarak. Forge'u tam olarak bırakmadım ama en çok desteklenen ve güncellenen ara yüz olduğu için Comfy çok daha popüler.

ComfyUI_00135_.png

Az önce Z-image üzerinden oluşturduğum bir görsel. Comfy üzerinden sadece birkaç basit nodül ile oluşturuldu, Flux'un yaşattığı eziyetlerden sonra ilaç gibi geldi bu model.

Kullandığınız işlevsel Workflow var mı paylaşabilir misiniz?
Yukarıda paylaştığım fotoğrafı Comfy'e sürükleyin gelmesi lazım.

4070 12 GB ve i7 13700k işlemci 32 GB RAM var güncel olarak.
Video için sıkıştırılmış modeller kullanılabilir ama ben 5 saniye için uğraşmaya değeceğini düşünmüyorum. Fotoğraf için Comfy yükleyip ardından Z image modelini yüklemeye karar verirseniz yardımcı olurum.

Yukarıda paylaştığım fotoğrafı Comfy'e sürükleyin gelmesi lazım.

Video için sıkıştırılmış modeller kullanılabilir ama ben 5 saniye için uğraşmaya değeceğini düşünmüyorum. Fotoğraf için comfy yükleyip ardından Z image modelini yüklemeye karar verirseniz yardımcı olurum.

Workflow yani iş akışı derken bahsetmek istediğim şey şu tarz bir şeydi.

1764344265068.png

Bunlar JSON olarak falan paylaşılabiliyor.

Workflow yani iş akışı derken bahsetmek istediğim şey şu tarz bir şeydi.

Eki Görüntüle 2612212

Bunlar JSON olarak falan paylaşılabiliyor.
Paylaştığım fotoğraf bir Comfy çıktısı, workflow için JSON şart değil fotoğrafı Comfy arayüzüne sürüklerseniz o fotoğrafta kullanılan workflow otomatik olarak karşınıza çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı