PC'de SSD ve Ekran Kartının Önemi

Black_Ang3l

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2015
Mesajlar
263
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC'de SSD'nin önenmi nedir? Oyunları SSD'ye Windows'u HDD'ye yüklersek oyunlarda performans artırır mı? AMD ile Nvidia'ya her turlu karşı ekran kartı çıkarıyor. GTX750 Ti'nin AMD modeli nedir? ( Sorma nedenim dolar düsmeye devam ediyor. AMD ucuz iş çıkartıyor. Zaten GTX 750 ti ucuz‚ AMD'nin daha ucuz diye modelini öğrenmek istedim.)

GTX 750 Ti ile R9 280 dual-X mi alayım? 200 TL'ye kıyıp 3GB ‚ 384 Bit olanını mı alayım? Arkaya dönüp bir kez daha ekran kartı alamam. Hangisi daha uzun ömürlü olur?
 
SSD konusuna gelirsek tam tersini yapmalısın. Windows'u SSD'ye, oyunları HDD'ye kurmalısın. Ekran kartı için GTX 750 ti AMD'de r9 270 ile r7 265'e denk. Fiyat performans istiyorsan R9 280 Dual-X alabilirsin ama benim tavsiyem GTX 960 alman. Hem daha yeni hem de DirectX 12 destekli olması bir de Bit'e takılma.
 
SSD olmazsa olur, fakat ekran kartı olmadan oyunu açamazsınız farklar budur. Ne olur peki, SSD ile sistem 6 saniyede açılırken bu durum 7200 RPM bir HDD'de 32 saniyedir. 750 Ti kartının AMD rakibi R7 260X kartıdır. R9 280 alın tabi ki alabiliyorsanız.
 
PC'de SSD hız olarak büyük artı sağlamaktadır. İşletim sistemi SSD'ye kurulduğu takdirde sistem daha hızlı açılıp, hazır hale gelmektedir. Okuma, yazma hızlarında HDD'yi 4-5'e katlamaktadır. Fakat asıl önemli olan SSD'de erişebilirlik HDD'ye göre kat kat hızlıdır. HDD hareketli parçalar barındıran bir depolama teknolojisidir. İçinde okuma, yazma kafası vardır ve bu okuma kafası erişmek istediğiniz bilginini depolandığı yere hareket edip bilgiyi sunar. SSD'de ise hareketli bir parça bulunmamaktadır. Bilgiye anında erişir ve kullanıma sunar. Hareketli parça bulunmamasından dolayı da çok daha az ısınır ve güç tüketir. SSD alacaksanız minimum 120 GB, tavsiye ettiğim ise 240 GB'tır. Tabii bütçe el verirse daha yükseğine de çıkılabilir.

Oyunları da SSD'ye yüklemek oyunların yükleme ekranlarının daha hızlı dolmasını sağlar. FPS'ye bir katkısı yoktur. Oyun içi yüklemeleri de daha hızlı yaptığından belki saliselik kasılmaları azaltabilir fakat SSD'nin asıl kullanımı işletim sistemi olmalıdır. Yani SSD alacaksanız işletim sistemini SSD'ye kurmalısınız ilk olarak. Geri kalan boşluklara da program ve oyun kurarsınız.

GTX 750 Ti'ın AMD karşılığı R7 265 veya R9 270X olabilir. R9 270X GTX 760'ın bir tık aşağısında diyebiliriz. 750 Ti'ı da genelde geçmektedir FPS olarak.

Ekran kartı tavsiyenize gelecek olursak da bütçenizi belirtirseniz daha iyi tavsiyeler yapabiliriz. Tabii ki diğer donanımları da belirtmenizde fayda var.
 
750 Ti'ın performans olarak AMD karşılığı R7 265 ama fiyat olarak karşılığı R7 270. Genelde SSD'ye Windows ve birkaç oyun kurulur. Oyunları SSD'ye yüklersen ani FPS düşmeleri HDD'ye göre daha az olur ve bekleme süreleri azalır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı