Çözüldü PC'deki dosyanın bir zararı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seekio

Centipat
Daha fazla  
Bir işim olduğu için dosyaları karıştırıyordum böyle bir şey buldum bilgisayar bir arkadaşın testiyle elime geçti herhangı bir zararı var mıdır? Ben geçen sene kasım ayında aldım PC'yi.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-14_144259169.png
    resim_2024-07-14_144259169.png
    41,5 KB · Görüntüleme: 69
Çözüm
Bir işim olduğu için dosyaları karıştırıyordum böyle bir şey buldum bilgisayar bir arkadaşın testiyle elime geçti herhangı bir zararı var mıdır? Ben geçen sene kasım ayında aldım PC'yi.
Kendisi Okey+ yazılımına ait dosyalar. Denetim masasından Okey+'ı kaldırabilirsiniz. Güvenlik amacıyla yine de MalwareBytes Free ve Emsisoft Emergency Kit ile tarayın bilgisayarı.

Emsisoft Emergency Kit'de Malware Taraması yapın.
Kendisi Okey+ yazılımına ait dosyalar. Denetim masasından Okey+'ı kaldırabilirsiniz. Güvenlik amacıyla yine de MalwareBytes Free ve Emsisoft Emergency Kit ile tarayın bilgisayarı.

Emsisoft Emergency Kit'de Malware Taraması yapın.

Çözüm
Kendisi okey+ yazılımına ait dosyalar. Denetim Masası'ndan okey+'ı kaldırabilirsiniz. Güvenlik amacıyla yine de Malwarebytes Free ve Emsisoft emergency kit ile tarayın bilgisayarı.

Emsisoft emergency Kit'de malware taraması yapın.

Sağ olasın herhangşi bir sorun çıkmadı ama gene de sildim.

Direkt Program Files dosyalarını kaldırmak yanlıştır, onun yerine Denetim Masasından Okey+ yazılımını kaldırsa daha iyidir.
İkisi de yapılabilir, doğrudan program files içerisindeki klasörün silinmesinde hiçbir sakınca yoktur. Kalıntı bırakma durumu denetim masasının uninstall scriptini çalıştırması durumunda da gerçekleşebilir. En doğru yol söz konusu ise denetim masasından kaldırmak bu yol değildir. Hibit veya Revo gibi kalıntı tarayıcı bir araç kullanılması gerekir, uninstall script'i birçok zaman kullanıcı ayarlarını ve bazı registry kayıtları dahil olmak üzere kalıntıları geride bırakır. Yukarıdaki mesajımda zaten programın kaldırılmasını söyledim, klasörü doğrudan kaldırmaktan söz etmedim. Muhtemelen güvenlik tehdidi içermeyen bir uygulama, konu sahibi ihtiyaç duymuyor ve nasıl kaldırdığı kendisine kalmış. Güvenlik konusunda endişesi varsa zaten ardından çeşitli araçlarla tarama yapabilir.

İkisi de yapılabilir, doğrudan program files içerisindeki klasörün silinmesinde hiçbir sakınca yoktur. Kalıntı bırakma durumu denetim masasının uninstall scriptini çalıştırması durumunda da gerçekleşebilir. En doğru yol söz konusu ise denetim masasından kaldırmak bu yol değildir. Hibit veya Revo gibi kalıntı tarayıcı bir araç kullanılması gerekir, uninstall script'i birçok zaman kullanıcı ayarlarını ve bazı registry kayıtları dahil olmak üzere kalıntıları geride bırakır. Yukarıdaki mesajımda zaten programın kaldırılmasını söyledim, klasörü doğrudan kaldırmaktan söz etmedim. Muhtemelen güvenlik tehdidi içermeyen bir uygulama, konu sahibi ihtiyaç duymuyor ve nasıl kaldırdığı kendisine kalmış. Güvenlik konusunda endişesi varsa zaten ardından çeşitli araçlarla tarama yapabilir.
Maşallah destan yazmışssın, her zaman en doğru yol Denetim Masasından kaldırıp kalıntılar varsa Revo ile silmektir. Ayrıca o program arka planda çalışıyorsa ve sen Program Files'dan silmeye çalışırsan çoğu dosyayı silemezsin silebildiğin dosyalarda programın doğru düzgün çalışmayıp, bazı durumlarda uninstall dosyasının bile çalışmamasına yol açar ve böylece daha kötü bir duruma yol açarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı