PCI 5.0 PSU, RX 5600XT çalışır mı?

Merhaba, yeni bir kasa topladım lakin ekran kartım eski tip güncelleyemedim. Daha güç kaynağında PC Express 5.0 var. Bu benim ekran kartında bir problem yaratır mı? Bu kablodan güç bağlantılarını yapsam sadece uyumsuzluk mu olur? Yani yerine mi oturmaz yoksa kartı martı bozar mı ya da uyumlu bir şekilde çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
12VHPWR çıkışını değil düz PCI-e 6+2 çıkışlarını kullanacaksınız. İki tip bağlantıyı da destekliyor. Uyumlu.

Uyumlu ise neden ilk yazdığınızı kullanmayacaksınız dediniz ama orasını anlamadım destekliyorsak dediğinizi taksam bir şey olur mu ve güç kaynağının fanı alta mı bakmalı yukarıya mı bakmalı?

12VHPWR çıkışını değil düz PCI-e 6+2 çıkışlarını kullanacaksınız. İki tip bağlantıyı da destekliyor. Uyumlu.

Son olarak kasa kontrolcüsünde 1 adet LED yazılı 3 pin girişli yer kalmış sadece, bunun sıvı soğutmanın ARGB adres verebilen kablosunu taksam geçerli olur mu yoksa sadece anakarta mı takmam gerekiyor

Uyumlu ise neden ilk yazdığınızı kullanmayacaksınız dediniz

Çünkü o yeni nesil NVIDIA ekran kartları için geçerli, kullanmayacaksınız boşta duracak öyle. Mesela RTX 4080 taksaydınız kullanacaktınız. Şimdi kullanmayacaksınız, boşta duracak.

Fan alta bakarsa daha iyi olur. Üste baktığı senaryolar da var ama çoğu durumda alta bakar.

Diğer soracaklarınız için konu açın, yardımcı olurlar.

Çünkü o yeni nesil NVIDIA ekran kartları için geçerli, kullanmayacaksınız boşta duracak öyle. Mesela RTX 4080 taksaydınız kullanacaktınız. Şimdi kullanmayacaksınız, boşta duracak.

Fan alta bakarsa daha iyi olur. Üste baktığı senaryolar da var ama çoğu durumda alta bakar.

Diğer soracaklarınız için konu açın, yardımcı olurlar.

Güç kaynağı üste baktı senaryoda anahtar ile fan kontrolcü düğmesi terse bakıyor o yüzden sordum fan yukarıya bakınca onlar diz alıyor ben de normalde altı montaj yapacaktım sıcak havayı yukarıya üflemesin diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı