PCI-E 1.1 yuvasına PCI-E 3.0 kart takılırsa performans fark eder mi ?

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar şimdi okuduğum bir konuda Pci e 1.1 yuvasına Pci e 3.0 takıldığına kadar sorun yok ama performans kaybının %5 olduğunu söylüyorlardı yani benim bu sistemde % kaç performans kaybı var içime bir kurt düştü sistem özelliklerim;
  • Anakart: Intel pentium dual core e5200 2.50 Ghz
  • İşlemci: Ecs g 31t-m7((v1.0)
  • Ram: 2 Gb ddr2 800 Mhz
  • Ekran kartı: Asus radeon hd 7790 dc2 2Gb (Pci-e 3.0)

Bu sistemde ne kadar performans kaybı var? Şu sistemi alırsam varsa performans kaybını kapatırmıyım, alacağım sistem özelliklerim;

• İşlemci: Intel Core i3 4130 3.40 Ghz
  • Anakart: Msi h81m-p33 Pci-e 2.0 (elimde var)
  • Ram: Corsair 4 Gb 1600 Mhz ddr3
  • Psu: Everest 1660a 460 W(Elimde var)

Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 Kart Crossfire yapmayacaksanız sorun yok. Tek karttaki fark gözle görülemeyecek kadar az ve %1 var sadece kayıp. Ama kesin emin olmak istiyorsanız eğer o zaman intel Core i3'lü sistemi kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü işlemci ve ram miktarı da yüksek olduğu için ilk sisteme göre daha hızlı çalışacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yeni sistemde belirttiğin anakartın ekran kartı söketi 1 x PCIe 2.0 x16 ' dır . İlk anakartın hakkında pek bilgim yok. 2.ci anakartta herhangi bir performan kaybın olmayacaktır.

PCI 1.1'de bu ekrankartı çalışmıyacaktır. Çünkü geriye dönük en fazla PCI 2.0'ı destekliyor.

Arkadasim eğer dual core o video karti takarsan sistem biraz duser. İ3 sistemle iyi bir guc elde edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…