PCI-E 1.1 yuvasına PCI-E 3.0 kart takılırsa performans fark eder mi ?

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar şimdi okuduğum bir konuda Pci e 1.1 yuvasına Pci e 3.0 takıldığına kadar sorun yok ama performans kaybının %5 olduğunu söylüyorlardı yani benim bu sistemde % kaç performans kaybı var içime bir kurt düştü sistem özelliklerim;
  • Anakart: Intel pentium dual core e5200 2.50 Ghz
  • İşlemci: Ecs g 31t-m7((v1.0)
  • Ram: 2 Gb ddr2 800 Mhz
  • Ekran kartı: Asus radeon hd 7790 dc2 2Gb (Pci-e 3.0)

Bu sistemde ne kadar performans kaybı var? Şu sistemi alırsam varsa performans kaybını kapatırmıyım, alacağım sistem özelliklerim;

• İşlemci: Intel Core i3 4130 3.40 Ghz
  • Anakart: Msi h81m-p33 Pci-e 2.0 (elimde var)
  • Ram: Corsair 4 Gb 1600 Mhz ddr3
  • Psu: Everest 1660a 460 W(Elimde var)

Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 Kart Crossfire yapmayacaksanız sorun yok. Tek karttaki fark gözle görülemeyecek kadar az ve %1 var sadece kayıp. Ama kesin emin olmak istiyorsanız eğer o zaman intel Core i3'lü sistemi kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü işlemci ve ram miktarı da yüksek olduğu için ilk sisteme göre daha hızlı çalışacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yeni sistemde belirttiğin anakartın ekran kartı söketi 1 x PCIe 2.0 x16 ' dır . İlk anakartın hakkında pek bilgim yok. 2.ci anakartta herhangi bir performan kaybın olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı