Çözüldü PCI-e 3.0 anakarta PCI-e 4.0 ekran kartı takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

scansoylu

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar. Yakın zamanda PC toplayağım. Anakart modelim MSI B450M-A Pro Max, ekran kartım ise XFX RX6600 XT. Anakartım PCI-e 3.0 mimarisinde iken ekran kartım PCI-e 4.0 destekliyor. Herhangi bir performans kaybım olur mu? Pratikte FPS kaybı yaşar mıyım? Cevaplarsanız çok sevinirim. @Ali Güngör @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal şartlarda PCIe 4.0 bir ekran kartını 3.0 bir porta taktığınızda devasa bir sorun olmaz. Ama sizin durumunuzda önermem. Neden?

QP Helenid sistemin makalesinde de bahsettiğim gibi RX 6600 XT maalesef x16 değil, x8 arayüz kullanıyor. 4.0 x8 ile kart tam performans sunuyor ama 3.0 x8 ile biraz kayıp yaşanabilir. Bilginize.

Güncelleme: Kayıp %2 civarında olduğundan gözardı edilebilir.

1632472826330.png

Kaynak: AMD Radeon RX 6600 XT PCI-Express Scaling
Az da olsa kayıp yaşanır ama ekran kartlarında PCIe 3.0 ile 4.0'ın farkı şimdilik az. Çok dert edilecek bir şey değil yani.

Selamlar. Yakın zamanda PC toplayağım. Anakart modelim MSI B450M-A Pro Max, ekran kartım ise XFX RX6600 XT. Anakartım PCI-e 3.0 mimarisinde iken ekran kartım PCI-e 4.0 destekliyor. Herhangi bir performans kaybım olur mu? Pratikte FPS kaybı yaşar mıyım? Cevaplarsanız çok sevinirim. @Ali Güngör @Recep Baltaş

Mantıken 3.0 temelinden geliyor takılır performans şimdilik Max 30FPS kayıp olur ilerleyen zamanlarda artabilir azabilir zaman göstercek.

Normal şartlarda PCIe 4.0 bir ekran kartını 3.0 bir porta taktığınızda devasa bir sorun olmaz. Ama sizin durumunuzda önermem. Neden?

QP Helenid sistemin makalesinde de bahsettiğim gibi RX 6600 XT maalesef x16 değil, x8 arayüz kullanıyor. 4.0 x8 ile kart tam performans sunuyor ama 3.0 x8 ile biraz kayıp yaşanabilir. Bilginize.

Güncelleme: Kayıp %2 civarında olduğundan gözardı edilebilir.

1632472826330.png

Çözüm
Normal şartlarda PCI-e 4.0 bir ekran kartını 3.0 bir porta taktığınızda devasa bir sorun olmaz. Ama sizin durumunuzda önermem. Neden?

QP Helenid sistemin makalesinde de bahsettiğim gibi RX 6600 XT maalesef X16 değil, X8 arayüz kullanıyor. 4.0 X8 ile kart tam performans sunuyor ama 3.0 X8 ile biraz kayıp yaşanabilir. Bilginize.

Güncelleme: Kayıp %2 civarında olduğundan göz ardı edilebilir.

Eki Görüntüle 1172333

Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. İçim bayağı bir rahatladı :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı