PCI-e 3.0 - PCI-e 2.0 slot seçimi

BroG

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben kasım indirimleriyle bir bilgisayar topladım ama aklımda bir soru var.

Öncelikle sistemden kısaca bahsedeyim; ASUS TUF Gaming B450M-PRO s anakartımda Ryzen 5 3600X kullanacağım. SSD olarak Kingston A2000 500GB (PCI-e 3.0 X 4 arayüzü öneriliyor) tercih ettim.

Anakartımda 2 adet M.2 slotu bulunmakta birisi PCI-e 3.0 X4 ancak soğutu bloğu yok, diğeri PCI-e 2.0 X4 ama soğutucusu var. Yarın sistemin bütün parçaları elime geçmiş olacak ve toplayacağım sorum şu:
Eğer ben soğutuculu olan slotu kullansam ne kadar performans kaybı yaşarım, diğer yandan da soğutucu olmadan yüksek hızlı bir SSD kullanmak ne kadar güvenlidir?

Ürün linkleri:
SSD.
Anakart.

Yorum yapmak isterseniz diye sistemin diğer parçaları:
Corsair Vengeance RGB Pro 3600 MHz CL 18 2 X 8 GB ram.
Palit 2060 Super Dual ekran kartı.
WD Blue 1TB HDD.
Cooler Master MB311 ARGB 600W kasa. (dahili olarak gelen Elite V3 600W PSU var kampanyayla aldığım için, ancak ileride 80+ sertifikalı bir modelle değiştireceğim)

Pcl 3.0 kullanman daha iyi olur bir termal ped alıp üstüne uygularsan sıkıntı yasamazsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı