PCI-e 3.0 X1 M.2 SSD dönüştürücüye PCI-e 4.0 M.2 SSD takılır mı?

Alihan Sert

Hectopat
SSD veya HDD modeli
GOODRAM 500GB PX600 Gen4x4 M.2 NVMe SSD
Anakart
MSI A320M-A PRO
Merhaba. Donanım Arşivi'nin bu videosundaki dönüştürücü ile videodaki aynı anakarta bende M.2 SSD takacağım fakat aynı fiyata PCI-e 3.0 M.2 SSD ve PCI-e 4.0 M.2 SSD buldum. Bulduğum SSD bu. Videodaki dönüştürücüye bunu takıp çalıştırdığımda çalışır mı? PCI-e 4.0 hızlarında çalışmayacağını biliyorum sadece ileride anakartı güncelleyip PCI-e 4.0 destekleyen bir anakarta geçeceğim için şimdiden yatırım olarak almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Donanım Arşivi'nin bu videosundaki dönüştürücü ile videodaki aynı anakarta bende M.2 SSD takacağım fakat aynı fiyata PCI-e 3.0 M.2 SSD ve PCI-e 4.0 M.2 SSD buldum. Bulduğum SSD bu. Videodaki dönüştürücüye bunu takıp çalıştırdığımda çalışır mı? PCI-e 4.0 hızlarında çalışmayacağını biliyorum sadece ileride anakartı güncelleyip PCI-e 4.0 destekleyen bir anakarta geçeceğim için şimdiden yatırım olarak almak istiyorum.

Takarsın ama dediğin gibi hızları tam alamazsın. O SSD yerine,

Bunu öneririm.

Çalışır ama o SSD'yi almanızı önermem.

Takarsın ama dediğin gibi hızları tam alamazsın. O SSD yerine,

Bunu öneririm.

Benim dediğim SSD ile bu SSD arasında kalmıştım zaten aynı fiyata PCI-e 4.0 almanın daha mantıklı olabileceğini düşünmüştüm. Bu SSD'yi önermenizdeki sebep nedir peki merak ettim.

Benim dediğim SSD ile bu SSD arasında kalmıştım zaten aynı fiyata PCI-e 4.0 almanın daha mantıklı olabileceğini düşünmüştüm. Bu SSD'yi önermenizdeki sebep nedir peki merak ettim.

DRAM var, ama sadece oyun oynayacaksan alternatifler vardır.

DRAM var, ama sadece oyun oynayacaksan alternatifler vardır.

DRAM olması daha iyi sanırım ilk defa duyduğum bir kavram. İtopya'dan alacağım bu fiyatlarda dediğiniz harici bir de bu SSD var. Sizin dediğiniz ile arasında 245TL fark var. Hızı daha iyi görünüyor ama aradaki fiyat farkına değer mi sizce yoksa dediğiniz SSD'yi almak daha mı mantıklı.

Çalışır ama o SSD'yi almanızı önermem.
KIOXIA 500GB EXCERIA G2 NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma) | ITOPYA

Bu SSD sizce alınır mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı