PCI-e gen2 X8 Slota Uzun Ekran Kartı Takılır Mı?

Ayhan1380

Femtopat
Bu slotlardan 2'sinde de PCI-e gen2 X8 yazıyor, ama boyutları farklı. Uzun olana ekran kartı takabilir miyim?

15990712178416272631103056489631.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uç kısmı açık olsaydı kısa olana bile takabilirdiniz. Sorunuza gelirsek; Evet. Uzun olan slota 16x boyundaki Ekran kartlarını takabilirsiniz.
1599073237814.png

Bazı anakartlardaki PCI-e 8x slotu fiziksel olarak kısa olsa bile uç kısımda plastik olmadığı için 16x kartlar takılabiliyor. (8x hızında çalışıyor tabiki.) Ucu açık PCI-e 1x slotuna bile 16x kart takabilirsiniz. Tahmin edilebileceği gibi hızı 1x olur.

Uç kısmı açık olsaydı kısa olana bile takabilirdiniz. Sorunuza gelirsek; Evet. Uzun olan slota x16 boyundaki Ekran kartlarını takabilirsiniz.
Eki Görüntüle 656181
Bazı anakartlardaki PCI-e x8 slotu fiziksel olarak kısa olsa bile uç kısımda plastik olmadığı için x16 kartlar takılabiliyor. (x8 hızında çalışıyor tabiki.) Ucu açık PCI-e x1 slotuna bile x16 kart takabilirsiniz. Tahmin edilebileceği gibi hızı x1 olur.
Hocam ben yeme pahasına soruyorum. :D
Şu konuya bir bakar mısınız? Etiketledim gelmediniz. :D

Uç kısmı açık olsaydı kısa olana bile takabilirdiniz. Sorunuza gelirsek; Evet. Uzun olan slota 16X boyundaki Ekran kartlarını takabilirsiniz.
Eki Görüntüle 656181
Bazı anakartlardaki PCI-e 8X slotu fiziksel olarak kısa olsa bile uç kısımda plastik olmadığı için 16X kartlar takılabiliyor. (8X hızında çalışıyor tabii ki.) Ucu açık PCI-e 1X slotuna bile 16X kart takabilirsiniz. Tahmin edilebileceği gibi hızı 1X olur.

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Benim aklımdan şu geçiyor; GT1030 almak, performans kaybı fazla olur mu anakarta gömülü olan ekran kartı matrox GE200EW ve sekmeleri taşırken kasıyor monitörde Windows server 2008 yüklü. Amacım internette gezinmek 1080P monitörde o yüzden alacağım kasayı bizim depoda buldum yeni bilgisayar alacak bütçem yok.

Slota uyma konusunda sorun yaşamazsınız ancak ekran kartlarının braket kısmı anakartın üzerine denk geliyor.
1599076345887.png

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla slotlar kartın ortasında olduğu için yuvarlak içine aldığım kısım yüzünden kart oturmayacaktır. Performans konusunda net bir şey söylemem ancak kartı takmak için PCI-e riser kablo kullanmanız gerek.

@Affansen Linus Tech Tips denemişti. Kabloyu 3-4 metre uzatmadıkları sürece sorun olmuyordu. 30 cm'lik kablolarda sorun olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Riser kablo kullanmak yerine ekran kartının arka braketi sökülerek takılabilir.
Tabi bu sefer de kasaya sabitleme yaparken sorun yaşarsınız.
1599120847565.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı