Tissot PRX Quartz vs Citizen Tsuyorsa Automatic

Daha fazla  
Modelde PRX'e daha sıcağım. İşçilik ve kalite anlamında da Tissot daha önde diye çok yorum aldım. Sorum şu: Quartz Tissot mu, Otomatik Tsuyosa mı?

(PRX Powermatic'e bütçe olarak çıkamam.)

Bu ikisi arasında kalsam Tsuyosa'yı tercih ederdim. Benim şahsen quartz saat sınırım maksimum G-Shock, daha yukarısını quartz bir saate vermeyi kendi açımdan mantıklı bulmuyorum. Kafamda elektronik bir alet oluyor mekanik saate kıyasla.

Henüz karar veremedim, bu bütçe seviyesinde başka öneriniz var mı? Tissot PRX'i model olarak çok beğeniyorum ama quartz olması bir yandan kafamı da karıştırıyor. Citizen modeli ise kalite anlamında biraz daha düşük kalite hissettirse de Tissot'a göre, otomatik oluşu asıl önemli etken. Ayrıca yurtdışı fiyatı 395 Euro PRX'in. Türkiye ile aynı. Citizen ise 250 300 dolarlara kadar indiğini gördüm. Kafamda yurtdışına gittiğim zaman Tsuyosa'yı oradan da alma fikri oluştu. Bilemedim.

Henüz karar veremedim, bu bütçe seviyesinde başka öneriniz var mı? Tissot PRX'i model olarak çok beğeniyorum ama quartz olması bir yandan kafamı da karıştırıyor. Citizen modeli ise kalite anlamında biraz daha düşük kalite hissettirse de Tissot'a göre, otomatik oluşu asıl önemli etken. Ayrıca yurtdışı fiyatı 395 Euro PRX'in. Türkiye ile aynı. Citizen ise 250 300 dolarlara kadar indiğini gördüm. Kafamda yurtdışına gittiğim zaman Tsuyosa'yı oradan da alma fikri oluştu. Bilemedim.
Liste fiyatına baktınız sanırım, yurt dışındaki hiçbir saat Türkiye'de aynı fiyata satılmıyor. Senelerdir hem kendim yurt dışından alıyorum hem tanıdıklara, akrabalara getiriyorum. En kötü %10-15, genellikle de %40-60 fark oluyor fiyatta. Bazı saatlerde çok daha fazla aradaki fark. Geçen sene 8.000₺'e Orient Mako III aldım, ülkemizdeki fiyatına bakabilirsiniz. Bu sene de bizde 95.000₺'e satılan Longines HydroConquest otomatiği 68.000₺'e aldım. Garantili ve sıfır, resmi satıcıdan. Doğru yere bakmakta bitiyor olay.

Tsuyosa ve PRX'in arasında devasa bir işçilik farkı olduğunu da düşünmüyorum. Yok değil ancak ömürlük, "ruhu" olan ve bakımların çocuklarınızın bile yaptırıp takabileceği bir saat edinmek isterseniz zaten düşünmeden Tsuyosa'ya yönelmeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı