PCI-e kablosunu takınca sistem tepki vermiyor

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
RAM
4GB Elixir 1333Mhz DDR3
Anakart
Gigabyte GA-F2A88XM-D52 - FM2
İşlemci
A8 6600K
Arkadaşlar merhaba.
Anakartımda her şey eksiksiz olarak takılı fakat PSU'dan gelen PCI-e kablosunu anakarta takınca PC hiç tepki vermiyor. Sadece fanlar dönüp HDD çalışıyor. Fakat PCI-e kablosunu (6'lı) çıkartınca PC açılıyor ama görüntü gelmiyor. Ne yapmam lazım bu PCI-e kablosunu takmam gerekiyor ama takınca fanlar dönüyor, HDD çalışıyor fakat görüntü falan gelmiyor ayrıyeten mesela klavyeyi takıyorum ışıkları yanmıyor. Anlamadım gitti. Ekran kartı yok anakarta takıyorum görüntü almak için.

PSU: High Power 500W eski.
İşlemci: A8 6600k.
Anakart: Gigabyte GA-F2A88XM-D52 - FM2.

Güç kaynağından gelen 6 pinli PCI-e kablosunu onboardda işlemcinin yanında ki 8 girişli yere taktım fakat takınca PC tepki vermiyor kısa devre yapıyor olabilir. Fakat çıkartınca PC çalışıyor fanlar dönüyor HDD çalışıyor ama görüntü gelmiyor bu sefer de.
Sorunu buldum galiba başka bir PSU ile denedim onun PCI-E kablosu ile görüntü geldi ve bilgisayar açıldı peki bu sorunlu olan PSU'nun PCI-E Kablosunu düzeltebilir miyiz?

Son düzenleme:

İşlemcinin yanında ki 8 pin giriş CPU Power içindir ve PSU da 4 pin veya 8 pin olarak bulunabilir. 6 pin - 8 pin PCI-e kablosu ise harici ekran kartı için güç kablosudur. Kablonun üstünde veya plastiğinde CPU / PCI-e olarak yazar. Pin çıkışları farklı olduğu için PCI-e kablosunu CPU girişine takarsanız anakarta ciddi zararlar verebilirsiniz.

Bilgi için çok teşekkür ederim. Yalnız dün deneme yanılma yöntemleriyle edindiğim bilgileri size takdim etmek isterim. Bende 4-5 tane masaüstü bilgisayar var. Yeni kurduğum sistemi ilk defa çalıştırmak için eskiden kullandığım tüm donanımları bir araya getirip çalıştırmaya çalıştım fakat çalışmıyor normal bir şekilde sistemi kurduğumda bile açılmıyor tepki yok fakat anakartta elektrik var. Her neyse şu an APU olarak kullanıyorum ekran kartı yok zaten düşük sistem. RAM'ler çalışıyor eminim anakartta da bir problem yok işlemci zaten fix sorunsuz. Kasa kabloları da iyi. Benim anlamadığım şey şu e tamam o ekran kartı güç kablosu ise PCI-e'den bahsediyorum. Onu işlemcinin yanındaki 8'li girişe takmamam gerektiğini belirttiniz. Takmadığımda bilgisayar açılıyor fakat ne görüntü ne bir şey klavyeye bile ışık gitmiyor. Onu takınca bilgisayar tepki vermiyor kısa devre yapıyor. Kasadaki LED ışığından anlıyorum start verirken. Diğer bilgisayarlardan bir PSU ile denedim o dediğiniz 8'li girişe diğer PSU'nun 8'li ya da 4'lü kablosunu taktığımda (istersem 4 tanesi istersemde 8'li) bilgisayar çalışıyor ve görüntü alıyorum. Ben burada tıkandım işte düşüncemin doğrultusunda halihazırda kullandığım PSU'da bir sorun olabilir ama bu PSU'da sorun yoktu sadece bilgisayarımdan çıkartıp çekmeceye koymuştum. Biraz uzun oldu fakat umarım açıklayıcıdır. @hasuna
6 pin PCI-e kablosunun, anakartta takılabileceği bir port yoktur ki siz nereye taktınız? Eps deseniz o da 4+4 pın.

Arkadaşımızda burada eps demiş. Galiba anakarttaki eps portundan bahsediyorum ben. Çünkü anakartta 8'li olan tek port orası. Ve ben oraya PCI-e kablosunu bir başka PSU'dan takınca PC açıldı ama bu PSU'dan takınca PC kısa devre yaptı yani hiç tepki vermedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…