Çözüldü PCI-e slotunda M.2 SSD çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erendgc09

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda şöyle bir yuva var, PCI-e'den M.2 slotuna dönüşebiliyormuş sanırım. M.2 SSD bu slot ile kullanabilir miyim, kullanırsam hızda ne türlü değişiklik olur? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_1945.png
    152,5 KB · Görüntüleme: 1.225
Çözüm
PCİ-e X1 yuvası ile uyumlu bu ürün var: Alfais 4391 M.2 Nvme SSD To Pcie 3.0 X1
Bu dönüştürücü ile teorik olarak en fazla 984.6 MB/s hız alabilirsiniz.

PCİ Express hız tablosu:
Özellik olarak böyle sizce sıkıntı yaşanır mı işletim sistemi kurmayla alakalı? Max alabileceğim hız değerini de anladım. Kusura bakmayın çok fazla soru sordum tekrardan teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_1946.png
    169 KB · Görüntüleme: 122
Özellik olarak böyle sizce sıkıntı yaşanır mı işletim sistemi kurmayla alakalı? Max alabileceğim hız değerini de anladım. Kusura bakmayın çok fazla soru sordum tekrardan teşekkür ederim.
Rica ederim, ürünü kullanabilirsiniz sorun yok. Yeni nesil bir çok anakartta UEFİ desteği var zaten. Hatta UEFİ desteği olmayan yeni nesil anakart yoktur heralde.

Ürünü depolama amaçlı kullanabilirsiniz. @Kokona Shiki'nin verdiği bilgiler doğrultusunda ürünü işletim sistemi kurarak da kullanabilirsiniz. Bu detayı ben de bilmiyordum, öğrenmiş oldum.

@Kokona Shiki Bilgi için ayrıca teşekkür ederim.

Dik olarak kullanılması pek sorun teşkil etmez, zaten dönüştürücü yuvaya oturduktan sonra kendi kendine çıkması çok zor. Sadece kasaya müdahale edilen ve taşıma durumlarında dikkat edilmesi gerekiyor.

Bunun dışında tabii ki attığınız ürün de alternatif olarak tercih edilebilir, çalışma prensibi açısından diğeri ile fiziki fark dışında bir farkı yok.

Attığınız ürünün fiyatı yüksek duruyor, uygun fiyat açısından aşağıdaki ürün tercih edilebilir.

Ben AliExpress'den almıştım. Çok daha ucuza gelmişti. Ama çalışmama ihtimali de vardı. Zaten çok kısa süre kullandım.

Dostum o işe bulaşma pcı girişine bağlı ssdye Windows yüklenmiyor pc ilk çalışırken onun Windowsunu okumuyor sırf okusun diye arkadaşım asus anakartına mod attı 2 ay kullandı ve anakartı bozuldu ama harici ekstra ssd gibi kullanıcaksan evet o şekilde kullanabilirsin

Artı -2 Eksi
Bunun sebebi anakartinin native olarak NVMe surucu destegi barindirmamasi muhtemelen zaten anakarta modlama yaptigina gore eski bir model diye dusunuyorum.

Böyle zorlama bir yöntem yerine RAPID destekli bir Samsung SATA SSD alarak yüksek hızlara ulaşabilirsiniz. 500GB'lık bir Evo 860 bile işinizi görür işletim sistemi kurmak için. 10000MBps üzeri okuma ve yazma hızları alabilirsiniz.

Artı -2 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…