PCI-e Wi-Fi 6 + Bluetooth 5.0 Kartı Önerisi

Merhabalar. Sistemimde kullanmak üzere bir PCI-e kart alacağım, fiyatı ne olursa olsun. Aklımda Intel AX200 modemini içeren Fenvi AX200 vardı ama, bu yonganın sadece Intel CPU'larla çalışabildiğini duydum. Bunun haricinde Killer'ın AX1650 modemini de gördüm. Bu hangi işlemciyle çalışır, bilmiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel AX200 modelini kullanıyorum. Sadece Intel ile çalışma diye bir durum yok. Sadece Intel denilen sürümler CNVio tabanlı olan modeller ve onların model kodları farklı.

Kullandığım sistem ise Lenovo S145-15API modelinin Ryzen 7 3700U konfigürasyonlu hali.

Ayrıca Fenvi, Çin menşeili bir firma. AX200 kartımı yine onlardan AliExpress üzerinden satın almıştım. AliExpress üzerinden daha ucuza alma şansın var.

196.13TL
165.31TL
Şunların arasında kaldım fakat aklımı tırmalayan bir tane daha var, o da şu:
Neden daha ucuz ki, anten yüzünden mi acaba ? Bunda AMD CPU'lara destek yok yazıyor ayrıca. Beni bir daha aydınlatabilirseniz çok sevineceğim.

Attığın ilk iki link aynı ürün sayfasına gidiyor. Oradaki PCI-e kartlar arasında sadece anten kullanımları farklı. Pahalı olanda daha estetik ve masaya kadar uzatılabilecek bir anten mevcut iken, diğeri direk olarak kartın arkasından normal kablosuz antenleri ile geliyor. Tavsiyem, pahalı olan modelin çok daha hoş gözükmesinden dolayı fiyat farkını hak etmiş olması.

3. link için ise AMD işlemciler ile ilgili bir sorun yok, dediğim gibi sorunsuz çalışıyorlar. Ucuz olması anten yüzünden de olabilir, ucuz işçiliğe kaçılmış PCI karttan dolayı da olabilir.

AX200 ağ kartının AMD işlemciler ile çalıştığının kanıtı:
1583196459732.png

@SypeR
Ben de PC için AX200 (x2 anten) aldım, telefonla test ettiğimde 93Mbpslerde gezen bir bağlantım var, kart ile 85-89 arası değerler alıyorum genellikle. ZTE 267A modem kullanıyorum. Sendeki bağlantı hızı da bu değerler ya da üstündeyse aldığın download değerlerinin nasıl olduğunu merak ettim.

@SypeR
Ben de PC için AX200 (x2 anten) aldım, telefonla test ettiğimde 93Mbpslerde gezen bir bağlantım var, kart ile 85-89 arası değerler alıyorum genellikle. ZTE 267A modem kullanıyorum. Sendeki bağlantı hızı da bu değerler ya da üstündeyse aldığın download değerlerinin nasıl olduğunu merak ettim.
35Mbps internetimde cep telefonumda 30 civarı alırken AX200 ile 33-34 arası alıyorum. Okul ağında cep telefonumda 50-60mbps aldığım esnalarda AX200 ile 100-120mbps gördüğüm bile oluyor. Tamamen o an alınan sinyal kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Belki modeminiz kaynaklı da olabilir.

Arkadaşlar konuştuğunuz ürünü satın alacağım ama bluetooth kulaklık için AptX bağlantısı yapabildiniz mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı