PCI-E Wireless Adaptörü Önerisi

Ahmet ÖNEL

Hectopat
Daha fazla  
MSI B150M Mortal Arctic anakart kullanıyorum. Anakartta wireless modülü var. Wireless modülünü önerir misiniz? Nereden alabilirim? İnternette nasıl bir şey olduğu var. Hepsiburada'dan baktım anakarttaki yere uyumlu değiller. Konuyla ilgili bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

P_20170712_182621_1_p.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende wireless adaptör bakıyorum ama USB mi yoksa diğerinden mi ya da anakart bağlantılı mı alsam karar veremiyorum. Siz neden anakart bağlantılı istiyosunuz?

PCI-E x1 wifi adaptörlerinin çekim gücü USB wifi adaptörlere göre daha az oluyor. Daha yüksek wifi kapsama alanı istiyorsanız USB 3.1 veya 3.0 portuna uygun bir wifi adaptör alın. TP-Link Archer T4U ürününü öneririm.

Tp-Link Archer T4U Kablosuz 1200Mbps Dual Adaptör - incehesap.com

x1 uyumlu istiyorsan bunu alabilirsin ama wifi kapsama alanı konusunda hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Antensiz olan T4U modeli emin ol çok daha iyi çekim gücüne sahip. Bu arabirime sahip wifi adaptörlerinin en önemli avantajı arabirimin sunduğu hız ve düşük tepkime sayesinde kaybı en aza indirgiyor.

Asus PCE-AC51 DualBand AC750 PCIE Adaptor - incehesap.com

Türkiye'de zaten M.2 WiFi adaptör bulabileceğinizi sanmıyorum. Çekim konusu da adaptörün anten desteğine bağlı.

Recep bey bende Asus AC68 modeli var. Herşeyi ile çok çok iyi. 5ghz ile 1.3G hız gönderiyor. Benim kullandığım 35mbs o ayrı :) Benim oynadığım oyunlarda genel olarak ping sorunu yaşamadım tek bir oyun hariç sunucuları genelde problemli olan LOL oyununda stabil ping ile başlatıp, ortalama 30 dakika süren oyunda 3 ya da 4 kez ping 500 1000 olabiliyor. Onun dışında tavsiye ederim. Oyunlar için her zaman Kablo ile bağlanmak lazım malesef. Modemle bilgisayarın arasında 3 duvar olmasına rağmen full çekiyor 1.1 ve 1
3gigabit hız gönderebiliyor. YouTube'de 4K video açtığınızda otomatik olarak 4K ile başlatıyor ( bu internet paketinizeki hız değerlerine göre degişir )
Asus AC68U Modem ve Asus AC68 USB adaptör gerçekten muhteşem ikili.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı