PCI-e X16 Riser Cable Tavsiyesi

Selamlar. Bende riser cable bakıyorum. Ama İnternet'te 250 lira gibi çok saçma rakamlar görüyorum. Nvidia GTX 1070 ekran kartım var. Şu ürünü gördüm. Alsam işimi görür mü?
Pcı-e Pci Express 16x Uzatma 5146p Pcı-e Pci Express 16x Uzatma Kablosu Riser Uzatıcı Ekleme Dişi Er Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Thermaltake gibi kaliteli ürünlerde manyetik alan önleyici kaplama var diyorlar. Ama faraday kafesini daha önce duymuş biri olarak, bu işin yapması ne kadar kolay olduğunu biliyorum. Ucuzunu alıp alüminyum folyo ile kaplayıp aynı sonucu alabileceğimi bildiğimden bende kararsızlıklar yaşıyorum. Hani Thermaltake alana kadar bu üründen 8 tane alırım yani.

Var mı bu işlerden anlayan birileri. Aydınlatsın bizi. Ucuzunu alsam hız fark eder mi mesela?

Ucuzu alsan hız fark etmez belki ama o kaplama kısmı o kadar kolay değil. O işi geçelim. Günün sonunda sıkıntısız kullanır mıyım diye sorarsan yine bilmiyorum. Kullananlar var. Ama mavi ekran yiyenlerde bol. Direk bozuk görüntü alanda. Sağlam düzgün kullanan da. Kumar. Oynanır mı size kalmış.

Ucuzu alsan hız fark etmez belki ama o kaplama kısmı o kadar kolay değil. O işi geçelim. Günün sonunda sıkıntısız kullanır mıyım diye sorarsan yine bilmiyorum. Kullananlar var. Ama mavi ekran yiyenlerde bol. Direk bozuk görüntü alanda. Sağlam düzgün kullanan da. Kumar. Oynanır mı size kalmış.
Aliexpress'te thermaltake in birebir kopyası var belki de aynı üreticidir ama sadece marka yazmamışlardır.
https://tr.aliexpress.com/item/32990517558.html
Detay resimlerden de görebileceğiniz gibi dandik gri kablo üzerine yapışkanlı alüminyum folyo kaplamışlar.
Hani amacım tartışmak değil ama bu tip kablodur ara parçadır ekipmanlarda çok az maliyetle aşırı pahalı mal satıyorlar. İnsanları da kandırıyorlar. Lise fiziği gören herkes elektriksel alan, manyetik alan ve bunların yalıtımı gibi konuları bilir yani.

Neyse satıcıya sordum bakalım pci-express 3.0 destekler mi diye. Evet derse alıp deneyeceğim sonuçları buraya yazarım. Herkes faydalansın. İşe yarıyorsa boşa para harcamasın kimse. Yaramıyorsa da öğrenmiş oluruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı