PCI Express 2.0 anakarta dönüştürücü ile NVMe 4.0 X4 SSD boot edildi

baris1986

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 Plus 500GB PCIe Gen4x4 NVMe M.2 SSD
Anakart
MSI 970 GAMING
Daha önce anlatıldı mı bilmiyorum. MSI 970 Gaming PCI 2.0 destekleyen anakartım vardı. 550 MB hız yeterli gelmediğinden NVMe 4.0 M.2 SSD ve bir PCI 3.0 X 4 dönüştürücü alarak şansımı deneyim dedim. Birçok araştırdığım yerde yedek disk olarak kullanılabildiği ama Windows kurulamadığı ve boot edilemediği yazıyordu.
Normal Samsung SSD'im de Windows 10 varken flashla sıfırdan kurulum ekranına girdiğimde NVMe SSD'yi gördüğünü fark ettim. Yükleme yapıldı. Ve iki seçenek olarak boot edildi. NVMe SSD'den Windows açılınca da MSConfig ön yükleme menüsünden önceki Samsung SSD'nin Windows'unu devre dışı bıraktım. Bilgisayar direkt olarak NVMe'yi boot ederek açılmaya başladı. Şaka maka sıfırdan Samsung SSD diskime Windows'u yenileyim derken M.2 SSD'ye kurmayı başardım.
Şu an hiçbir sıkıntı yok. Ve okuma hızı 4.0 halinde 4700 mb/saniyeyken şimdi 2.0 X8 de 1550 mb/s..ama bu halde bile oyunlarda en az 20 FPS performans farkı aldım...
Bunu yazmamın sebebi illaki bu konuda benim gibi bu konuda merak eden çözüm bulamayan arkadaşlarım olacaktır. Bilgileri olsun istedim.
(Not: Anladığım kadarıyla sadece ilk boot edilen diski tamamen format atmamak gerekiyor. Boot dosyasını şu an kullandığımız ilk yüklü diskten çağırıyor. Bu da çok problem bir şey değil) yani sıfırdan bu şekilde yapacaklara tavsiyem NVMe SSD'yi dönüştürüyle bağlayıp disk yönetiminden aktif edip ilk diski formatlamadan sıfırdan flash kurulumla NVMe diske 2.Windows'u kursunlar. Hiçbir problem olmayacaktır. İyi sosyaller. Sağlacakla kalın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı