PCI Express 3.0 slot problemi

Ultracı

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar ekran kartımı anakartın üzerinde bulunan PCI Express 3.0 (X16) slotunda çalıştıramıyorum. PCI Express 3.0 (X16) slotunda takınca ekran kartına ışıklar falan geliyor bir problem yok. Ekran kartının güç konnektörü takıp çalıştırdığımda BIOS başlamıyor. Biraz aşağı yukarı oynatınca BIOS başlayabiliyor görüntü yeşil çizgili bir şekilde geliyor ama elimi bırakırsam tekrar gidiyor. İşin garip olan kısmı ekran kartı mı ikinci PCI Express slotuna (sanırım 2.0 X8 oluyor) takınca görüntü alabiliyorum ama 70 80 derecelere geldiğinde bunda da yeşil çizgiler falan çıkıyor. Ama X16'dan hiçbir şey alamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Anakart ASRock Z77 Extreme 4.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 570.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU yeterli gelmiyor olabilir. Ekran kartı bakımı çoktandır yapılmadıysa yapın. Güç girişinde sorun da olabilir kartın.
PSU 600W gayet yeterli bence. Güç konnektörü çalışıyor. Yoksa diğer slota görüntü vermezdi.
Az önce ekran kartını elimle tutarak PCI express 3.0 dan görüntü alabildim. Ekran kartını alttan yukarı doğru ittiriyorum hafiften ancak o şekilde elimi çeker çekmez ekran kartının bağlantısı gidiyor.

Temassızlık olduğu aşikar, tek yol servis kafanızda teşhisi koymuşsunuz zaten. Ekran kartı tutacağı alıp yukarı tutturup sabitleyebilirsiniz alternatif olarak.
Ben yazdım ister dikkate al ister alma :) Slotu kafana koyduysan burada cevap aramana gerek yok zaten kendin yapamayacağına göre garantiye gönder dememizi heralde bekliyorsun.
Anlıyorum hocam sizi fakat problemin ekran kartında mı yoksa slotta mı olduğunu tam olarak çözemedim. Ve anakartın garantisi yok.

Anlıyorum hocam sizi fakat problemin ekran kartında mı yoksa slotta mı olduğunu tam olarak çözemedim. Ve anakartın garantisi yok.
Ekran kartının soketine bakın pinlerden sökük, eksik yoksa ondan değildir, zaten sanmıyorum karttan olacağını. Bu arada PCI-E 2.0 slotu da X16 olur, X16 slot boyutunu ifade eder. PCI-E 2.0 veya 3.0 ise desteklediği PCI-E veri yolu sürümünü ifade eder. Muhtemelen 3.0 slotunuzda temassızlık var, 2.0'da çalıştığına göre.

Ekran kartının soketine bakın pinlerden sökük, eksik yoksa ondan değildir, zaten sanmıyorum karttan olacağını. Bu arada PCI-E 2.0 slotu da X16 olur, X16 slot boyutunu ifade eder. PCI-E 2.0 veya 3.0 ise desteklediği PCI-E veri yolu sürümünü ifade eder. Muhtemelen 3.0 slotunuzda temassızlık var, 2.0'da çalıştığına göre.
Hocam kusura bakmayın ben yanlış bilgilendirme yapmışım ozaman ama o Slot x8 de çalışıyor bakmıştım.

Ekran kartınızı X8 slota takamazsınız.
2. Büyük olan slota taktığımda x8 hızında çalışıyor.
IMG_20200508_111208.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı