PCI Express 4.0 Anakart Alınmalı mı?

CaucasıanEagle

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, modelleme ve render amacıyla PC topluyorum ancak anakart konusu bayağı kafama takıldı.
Kuracağım sistemde RTX 2060, R7 3700X mevcut. Şu anki sistemde X570'li bir anakart kullanmanın bana yararı ne olur? Çünkü bu sistemle 5-6 sene işlemci ve ekran kartı için yenileme yapmayı düşünmüyorum. X570 yerine MSI'ın yeni çıkan Ryzen 3000 serisine direk uyumlu B450 Tomahawk Max anakart OC (4133MHz) seçsem kaybım ne olur? Arada 400 TL fiyat farkı oluşuyor çünkü. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil oldugu icin daha uzun omurlu olur
Yanlış örnek verdiysem düzeltin lütfen , Anakart ömrünü kastediyorsanız 5 sene sonra sallıyorum ryzen 5000 serisi çıkacak ve belkide x570 kartı desteklemeyecek.. Çünkü aldığım sistemi 2 sene sonra hemen işlemcisi vs değiştirmeyi düşünmüyorum.
O işlemciye B serisi almayın kesinlikle X alın derim. B alacaksanız MSI Gaming Pro Carbon AC veya ASUS B450-F ya da B450-E öneririm fakat onlara da BIOS update gerekli.
Yukarıda bahsettiğim yeni b450 anakart diret uyumlu imiş ryzen 3000 serisi ile.. Birçok kişi x470 lerin bir çoğundan iyi olduğunu söylüyor.. Aslında benim bu konuyu açmamdaki amaç pci express 4.0 teknolojisinin şuanki topladığım sistemde bana ne getirdiği. Kullanmayacağım şeye neden fazla para vereyim öyle değil mi ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı