PCI-Express slotunda oksitlenme olması sorun olur mu?

Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 1 ay önce ekran kartını sıfır satın aldım ve sisteme taktım. Bugün kasadan ilk defa çıkardım ve PCI Express slotunda beyaz bir leke fark ettim oksitlenme gibi duruyor ama anlayamadım çok küçük bir leke. Kart sistemde çalışıyor ama kafama takıldı servisi aradım. Servis bana gönderebileceğimi söyledi ama çok uzun sürecek. Sizce bu nedir ve önemli midir? Ya da zaten kartta olan bir şey mi bilen birileri lütfen açıklayabilir mi?
Ekran kartı: ASUS Dual RTX 2060.
Buda fotoğrafları
20220404_234919.jpg
20220404_234700.jpg
 
Küçük bir leke gibi duruyor kart çalışıyorsa problem yoksa çok kafaya takılacak bir şey değil bence zaten garantili ürün değil mi ne diye bu kadar kafaya takıyorsunuz.

İçime sinmiyor dersen gönderebilirsin servise
 
Oksitlenmeye benzemiyor sanki.

Aynen hocam bende anlayanadım sanki tamir görmüş gibi gözüküyor ama kart sıfır.
Küçük bir leke gibi duruyor kart çalışıyorsa problem yoksa çok kafaya takılacak bir şey değil bence zaten garantili ürün değil mi ne diye bu kadar kafaya takıyorsunuz.

İçime sinmiyor dersen gönderebilirsin servise.

Haklısınız hocam ama servise gidince ürün 1 aydan aşağı gelmiyor. Bir de işlem yapılmadan bir şey yok diye gelirse boş yere beklemiş olurum. Ne olduğunu tam olarak anlamadığımdan sizlere sormak istedim.
 
Hocam elektronik kartlarda o siyah kaplamanın olduğu kısımlarda kolay kolay oksitlenme olmaz. Anladığım kadarıyla bir yapışkan yada herhangi bir leke olabilir, tırnağınızla yada mikrofiber bez yardımıyla çok zorlamadan beze hiçbir sıvı dökmeden temizlemeyi deneyin derim.

Ayrıca resmi telefonunuzun makro modunda daha net çekip yeni bir resim ekleyebilir misiniz?
 
Hocam elektronik kartlarda o siyah kaplamanın olduğu kısımlarda kolay kolay oksitlenme olmaz. Anladığım kadarıyla bir yapışkan ya da herhangi bir leke olabilir, tırnağınızla ya da mikrofiber bez yardımıyla çok zorlamadan beze hiçbir sıvı dökmeden temizlemeyi deneyin derim.

Ayrıca resmi telefonunuzun makro modunda daha net çekip yeni bir resim ekleyebilir misiniz?

Hocam tırnağımla kazımayı denedim biraz geçti ama sanki o küçük kutucuklardan biri eksik gibi. Dikkatli bakarsanız tam lekenin sağında ve solunda iki küçük kutucuk var ama lekenin orada yok.

20220405_002421.jpg
 
Bu size sıkıntı çıkarmaz hocam, üretimle alakalı bir durum söz konusu. Her bacağın diğeriyle aynı olmasına gerek yok, kart dizaynı farklı olabilir. Ancak o leke yazıların mürekkep lekesi. Muhtemelen fabrikasyon çıkışında makina o kısıma mürekkep damlatmış. Siz o kısmı çok fazla zorlamayın çünkü direk o altın uçların yolları var o kısımda.

Bu şekilde kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Oksit değil yani kısacası, içiniz rahat olsun.
Ha o leke ordan gitsin istiyorsanız, elektronik kart tamirci arkadaşınız varsa kendisinden o kısmı "kart temizleme spreyi" vasıtasıyla temizlemesini isteyebilirsiniz. Öyle bir arkadaşınız yoksa da internetten ufak bir elektronik kart temizleme spreyi satın alıp yumuşak uçlu fırça vasıtasıyla tatlı tatlı kendiniz de temizleyebilirsiniz.
 
Bu size sıkıntı çıkarmaz hocam, üretimle alakalı bir durum söz konusu. Her bacağın diğeriyle aynı olmasına gerek yok, kart dizaynı farklı olabilir. Ancak o leke yazıların mürekkep lekesi. Muhtemelen fabrikasyon çıkışında makine o kısma mürekkep damlatmış. Siz o kısmı çok fazla zorlamayın çünkü direk o altın uçların yolları var o kısımda.

Bu şekilde kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Oksit değil yani kısacası, içiniz rahat olsun.
Ha o leke oradan gitsin istiyorsanız, elektronik kart tamirci arkadaşınız varsa kendisinden o kısmı "kart temizleme spreyi" vasıtasıyla temizlemesini isteyebilirsiniz. Öyle bir arkadaşınız yoksa da internetten ufak bir elektronik kart temizleme spreyi satın alıp yumuşak uçlu fırça vasıtasıyla tatlı tatlı kendiniz de temizleyebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı