Çözüldü PCI Express slotunun bazı bölümleri hasarlı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mystique

Centipat
Ekran kartlarının PCI Express girişlerindeki yan yana dizili sarı tırnakçıkların bazılarının yarısı yok, bu sorun teşkil eder mi? Ve bu sarı tırnakçıklar ne işe yarar? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
😄 Şimdi sorunu anladım. Orası zaten montaj ile ilgli kart geri çıkmasın diye sokette ki tırnakla kilitlenen kısım. Standart bir şey.
Görsel olursa daha iyi anlardık. Bazı kartlarda maliyetten düşmek ve kullanılmayan veri yolları fabrikadan noksan olarak çıkar. Yani normalden eksik olan kartlarda vardır.
Hız standartı düşük kartlarda tüm veri yolları kullanılmıyor.
Bu resimdeki gibi en sağdaki sarı tırnak yarım.

Anladım göreceğin üzere kartın gücü ile orantılı olarak kullanılmıyorsa boş bırakılıyor.

Dosya Ekleri

• c5ad4070b8de9d3754dcbb7b167f50eb-1200x900[1].jpg
    c5ad4070b8de9d3754dcbb7b167f50eb-1200x900[1].jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 1227-front[1].jpg
    1227-front[1].jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 57
Anladım göreceğin üzere kartın gücü ile orantılı olarak kullanılmıyorsa boş bırakılıyor.
Aslında tam olarak anlatmak gerekirse şu linke tıklar tıklamaz videoyu duraklatın (57.saniyede) rx5700 gibi bir kartın son tırnağı yarım bırakılmış anlam veremedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı