Dediğin doğru, bir çoğu Çin'de üretilip üstüne marka basılıyor. Vida gelmemesi ilginç olmuş.Aynı soruya cevap arıyordum ve evaletim.com'dan "Alfais 5225 PCI-e Express 3.0 to NVMe SSD M.2 m Key Çevirici Kart" aldım. Hepsi Çin'de üretilmiş ve üzerine marka basılmış gibi duruyordu. O yüzden en ucuzunu aldım. Üründe SSD sabitlemek için vida olmadığını aldıktan sonra fark ettim. Vida da arayacağım şimdi. Ürün gelirse güncellerim.
Link varmı?Var elbette. Ek olarak attığın resimdeki anakartın aynısına sahipsen sana lazım olan şey NVMe X1 adaptörüdür. Çünkü o yuva PCIe X1 yuvasıdır. Sürümü de 3.0. Oraya takacağın herhangi bir SSD ile en fazla ~900-950 MB/s hız alırsın.
Alacağın adaptör bir üstteki arkadaşın verdiği adaptörün bir değişiğidir. O linkteki X4 arabirimidir ve geniş olduğu için sendeki X1 yuvasına girmez. Türkiye'de satılıyordu bunlardan.
900 mb de olsa SATAdan iyidir ya.Var elbette. Ek olarak attığın resimdeki anakartın aynısına sahipsen sana lazım olan şey NVMe X1 adaptörüdür. Çünkü o yuva PCIe X1 yuvasıdır. Sürümü de 3.0. Oraya takacağın herhangi bir SSD ile en fazla ~900-950 MB/s hız alırsın.
Alacağın adaptör bir üstteki arkadaşın verdiği adaptörün bir değişiğidir. O linkteki X4 arabirimidir ve geniş olduğu için sendeki X1 yuvasına girmez. Türkiye'de satılıyordu bunlardan.
Ben kullanmadım ama genelde sıkıntı çıkarmıyormuş. Örnek ürünler şekil olarak ikiye ayrılıyor. Hangisi işine gelirse.Link varmı?
900 mb de olsa SATAdan iyidir ya.
Aynı soruya cevap arıyordum ve evaletim.com'dan "Alfais 5225 PCI-e Express 3.0 to NVMe SSD M.2 m Key Çevirici Kart" aldım. Hepsi Çin'de üretilmiş ve üzerine marka basılmış gibi duruyordu. O yüzden en ucuzunu aldım. Üründe SSD sabitlemek için vida olmadığını aldıktan sonra fark ettim. Vida da arayacağım şimdi. Ürün gelirse güncellerim.
SATAdan iyi hocam teşekkürler.Güncelleme:
Alfais 5225 isimli ürün elime ulaştı. Statik elektrik korumalı pakete koyulmuştu. Ancak vakit bulabildiğim için yeni denedim.
Üründe montaj vidası çıkmıyor çünkü bunda SSD bastırılarak takılıyor ve o aparat aynı zamanda sökülüp, daha uzağa veya yakına takılabiliyor. Demek ki okuduğum yorumlar bunu anlayamadığı için "vida yok" diye kızmışlar. Ben bastırmayı sevmediğim için önce o aparatı söktüm, sonra SSD'yi yuvaya oturtup aşağıdan tekrar vidaladım.
Şu anda PCI-e X1 slotuna taktığım SSD düzgün çalışıyor. CrystalDiskMark ile SSD boş iken hız testi yaptım ve 900MB/s okuma/yazma veriyor. Benim taktığım SSD zaten çok eski ve normalde 1200MB/s veriyordu, pek bir kaybım olmadı. Hatta elim değmişken Windows 10'u da açar mı diye denedim ve sorunsuz açtı.
Sinyal türü aynı olduğu için aparatın güç taşımak dışında bir işlevi olmadığını varsayıyorum ve uzun süre bozulmaz diye umuyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.