PCI-Sata Kartı Kullanımı

Pathetiqué

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba,
ASUS Z170-A anakartıma SATA disk bağlayacak yerim kalmadı; ancak, depolama ihtiyacım devam ediyor ve yeni SSD'ler bağlamak istiyorum.
İnternette PCI SATA kartları (çoklayıcılar) satıldığını gördüm. Sorularım şöyle:

1. Bu kartlar üzerine bağladığım diskler tek disk olarak mı görünür, yoksa ayrı ayrı diskler/sürücüler halinde mi?
2. Bu gibi kartlar kullanımda sorun çıkarır mı? Sağlıklı ve verimli çalışıyorlar mı?
3. Çeşitli fiyat aralıklarında kartlar gördüm. Benim için 3 ya da 4 SATA girişi yeterli olacaktır. Tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Not:
İşlemcim i7 6700K (16 GB 3000MHz DDR4 RAM var)
Anakart ASUS Z170-A
Şu an 2 adet HDD, 3 adet SATA SSD, 1 adet de M.2 bağlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Tek disk olarak gözükmesi için RAID kontrolcüsü gereklidir diye biliyorum fakat bazı anakartlarda RAID yapabiliyorsunuz.

2-) Bu kartlar uzun kullanımda götürür diye düşünüyorum, ısınması için hiç bir sebep yok. Güvenmiyorsanız böyle bir kablo kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı