PCI\VEN_10EC&DEV_5FC3&SUBSYS_012300EC&REV_05 Ethernet Sürücüsü Kayboldu

RobertGraves

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, kolay gelsin.

3 Gündür aralıksız sök-tak, format at (her Windows sürümünü denedim), tüm driverları dene vs. uğraşıyorum. Lütfen bilen, anlayan şu derdime çare bulsun. Derdim şudur; bilgisayara format attıktan sonra driver güncellemelerine vs. başladım. Driverların birçoğunu güncelleyip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bir anda gitti Ethernet driverı. Anakartın driver CD'si maalesef yok. İnternetten denemediğim driver, yöntem kalmadı. BIOS pilini, RAM'ı vs. çıkartıp 15 dakika bekleyip taktım. Her türlü yöntemi ve driverı kurdum ve denedim. Tam olarak Ethernet modelimi de bilmiyorum açıkçası. Yani tam olarak benim kurmam gereken driver şudur diyemedim. Anakart modelinden bulduğuma göre Realtek olduğu söyleniyor. Onda da aşağıda görülen fotoğraftaki hatayı veriyor. Özellikle söylüyorum önceden sorunsuz çalışıyordu internetim. Bu arada onboard Ethernet kullanıyorum. Anakartın Ethernet kartı için ekstra yuvası da yok. Kablo falan sorunsuz başka bilgisayarlarda falan her şeyi denedim. Ama benim bilgisayara taktığıma Ethernet kısmının orada herhangi bir yanan ışık yok. Önceden yanıyordu. Aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştirmeyi falan kaç kere denedim. Olmuyor, hiçbir türlü halledemedim. Lütfen derdime çare olacak bir kişi var mı? Teşekkürler ilginize.

Anakart modelim: Esonic H55KEL Intel H55 DDR3 1156 Pin.
Donanım kimliği: PCI\VEN_10EC&DEV_5FC3&SUBSYS_012300EC&REV_05
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    232 KB · Görüntüleme: 37
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    253,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    266,1 KB · Görüntüleme: 31
Şu şekilde uyku modu gibi bir seçenek varsa kapatın. Onun dışında Ethernet adaptörünün bozulmuş olabileceğinden şüpheleniyorum ben.

1608936239703.png
 
Denedim, hiçbir sıkıntı sorun çıkarmadan kurdu. Yeniden başlattım vs. ama faydası da dokunmadı. Bu arada sağ aşağıda gördüğünüz gibi direkt çarpı işareti var hiç algılamıyor. Kablo takılı sorunsuz şekilde.
Şu şekilde uyku modu gibi bir seçenek varsa kapatın. Onun dışında Ethernet adaptörünün bozulmuş olabileceğinden şüpheleniyorum ben.

Eki Görüntüle 801119
Onu da çok araştırdım ama maalesef bende çıkmıyor. Benim aygıt yöneticisinde direkt Ethernet Denetleyicisi yazıyor marka model vs. de yok.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız4.png
    Adsız4.png
    251,6 KB · Görüntüleme: 25
Sağ alttaki sembole sağ tıklayıp "Ağ ve İnternet ayarları öğesini açın" dedikten sonra gelen sayfada hemen "Ethernet" in altındaki "Özellikler" e tıklayıp, alttaki resmin karşılığına denk gelen yerde ne yazdığını iletebilir misiniz?


Adaptör.jpg
 
Windows 7 Ultimate ve Pro denedim, 8.1 taktım ama usbmde sıkıntı oluşmuş galiba yarıda kaldı ben de Windows 10 Pro kurdum onda da aynı sorun vardı. Yalnız Windows 7'yi yaklaşık 3-4 kere kurmuşumdur. Yani donanımsal arıza yeni verdiyse bilemem ama herhangi bir darbe, yüksek dereceli oyun, aşırı ısınma, kasada zorlanma vs. olmadı. Dediğim gibi 3 gün önce çalışıyordu ve formattan sonra restart attım. Bir anda gitti. Sizce donanımsal mıdır arıza?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı