Öncelikle uzun zamandır takip edip ama bir türlü üyesi olmadığım Tecnopat Sosyal ailesine çözüm bulamadığım bir hata ile üye olduğum için hepinizden özür diliyorum
Sistemim
Asus B250H Gaming Strix Motherboard (PCI 3.0)
MSI 2060 Super GamingX
2133 8GB*2 x2 32 GB Ram
İ7 6700K
Perşembe günü Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 1TB 7300/6400MB/s PCIe NVMe M.2 SSD(Gen 4x4 PCI 4.0) Disk satın aldım. Ekran kartı soketinin üstündeki M2 soketine yerleştirdim ve kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim. Herşey bu andan sonra başladı. Oyuna girdiğim zaman sistemin mavi ekran falan vermeksizin direk kapandı ve yeniden açıldı. Bu hatadan hiçbir zaman kurtulamadım ama belli bir süre sonra Mavi ekran vermeye başladı. Mavi ekranıda o kadar hızlı geçiyordu ki sadece mavi ekran olduğunu görebiliyordum. Telefon kamerasıylada en son hatayı yakaladım ve aldığım hata "Critical Process Died" hatası. Bu disk icerisine oyun kurmadim. Sadece windows ve cizim programlarimi yukledim. Oyunlari cektigim harddiskim farkli. Ilk oyuna girdigimde oyun cozunurlulugu cok dusuktu degistirmeye calistim ama degistirememistim. Sonra oyunu kapatip bir daha acmayi denedigimde ilk kapanma olayini yasadim. 7-8 farkli oyunda denedim ve surekli bu sekilde devam etti.(Darksouls serisi Code vein Black Desert God Eater Scarlet Crimson The Witcher Serisi )
Hatanın çözümü için internette bulabildiğim bütün işlemleri denedim. Driverler yazılımlar ile eksik driver bulma kurma cmd üzerinden yazılan kodlar. Bios güncelleme bios sıfırlama defalarca tekrar tekrar format. UEFI ve CSM kapatma Windows 10 / 11 ile denemeler. Anakartın 1. ve 2. soketlerinde m2 yi denemeler. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Safemode ile farklı farklı yöntemler ilede minidump çıkarmaya çalıştım ama hiçbir zaman çıkarmadı. Sanırım mavi ekrandaki yüzdelik dilim dolmadığı için Minidump alamıyorum. Ve en sonunda diskin iadesini istedim. M2 nin arızalı olabileceğini yabancı bir forumda kronik problemi olduğunu okumuştum. Umarım aldığım m2 arızalıdır.
Not: Sistem boşta çalıştığında herhangi bir sorun yaşamıyor. Sadece oyuna girdiğimde mavi ekran verip sistem tekrar açılıyor. Çizim programlarım m2'nin içindeydi. Programlari denerken mavi ekran falan hic almadim.