PC'nin açılma hızını ne etkiler?

25Kayra34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar SATA SSD'de Windows'um kurulu ve belli okuma yazma hızları var. 300-500 arası bir şeydir normal Hi-Level SSD bir de 4 TB hard diskim var. ben Windows'u hard diskime kursaydım daha mı yavaş açılırdı? Bilgisayarım yaklaşık düğmeye bastıktan 30 saniye sonra açılıyor SSD yerine M.2 SSD alsam 120 GB'lık sadece Windows'u kursam yeterli olur mu? Çünkü 4 TB hard diskim var zaten.
Oyunlara girerken harita yüklenmesi gibi hızı arttırmak için oyunda mı M.2 SSD de olmalı yoksa hızını hard diskte olsa da M.2 SSD'den alır mı?
Bir de maksimum 1000 TL'ye kadar yüksek okuma yazma hızı olan M.2 SSD önerirseniz sevinirim.

Hocam Windows açılma hızı artar tabii daha hızlı diske kurarsanız. Oyunlarda kurduğunuz diskte çalışır hocam oyunlarınızın hızlı çalışması için hızlı disk şart ama oyun türüne göre değişir büyük haritalı oyunlar aynı anda 10 GB veri kullanabiliyor bu tür oyunlar yavaş çalışır.

Oyunlar hangi diskte yüklüyse onu kullanır yani hard diske yüklüyse hard diski kullanır SSD'de yüklüyse SSD'i kullanır ayrıca görev yöneticisi>başlangıç'a gelerek oradaki kullanmadığınız uygulamaları kapatın bu sayede bilgisayarınız daha hızlı açılır ayrıca diskin dolu olup olmaması ve hızı etkiler.
Bu Windows içinde öyledir mesela ben sonradan SSD aldığım için şu an benim Windows hard diskten çalışıyor fakat SSD'ye kursam daha hızlanır.

1000 TL'ye M.2 120 240'lık M.2 alacaksanız 300 TL daha koyup Amazon.com.tr bunu alabilirsiniz anakartınız gen kaç destekliyor birda ona göre SSD önerelim.

Anakartım A320M S2H rev3.0

1700 MB okuma hızı bence yeterli değil bütçemi 1500 TL yaptığımızı farz edersek 4000 MB okuma yazma hızlarından bir ürün var mıdır? 4000-5000 arası bir M.2 SSD istiyorum sadece Windows'u kuracağım.

Hocam size onerdiğim SSD'yi anakart yukseltmesi yaparak kullanabilirsiniz sadece tam hızlarında. Şu anda 1000 mb/sn gibi civarda hızı olacaktır. Anakartınız maksimum gen1 desteklıyor size önerdiğim SSD gen3.

1700 MB okuma hızı bence yeterli değil bütçemi 1500 TL yaptığımızı farz edersek 4000 MB okuma yazma hızlarından bir ürün var mıdır? 4000-5000 arası bir M.2 SSD istiyorum sadece Windows'u kuracağım.

O hızlara ulaşmak için Gen4 destekleyen bir anakart almanız gerekmekte tabii soket değişirmi bilmem. AM5 anakartlarında kullanılıyor diye biliyorum Gen4.

Hocam size onerdiğim SSD'yi anakart yukseltmesi yaparak kullanabilirsiniz sadece tam hızlarında. Şu anda 1000 mb/sn gibi civarda hızı olacaktır. Anakartınız maksimum gen1 desteklıyor size önerdiğim SSD gen3.

O hızlara ulaşmak için Gen4 destekleyen bir anakart almanız gerekmekte tabii soket değişirmi bilmem. AM5 anakartlarında kullanılıyor diye biliyorum gen4.

O zaman gen 1 M.2 SSD mi bakmalıyım ben.

Gen1 bakmanıza gerek yok. Size onerdiğim SSD'den biraz daha bütçeyi arttırabileceğim diyorsanız One gore onereyım. Eğer ileride anakart yukseltmesi yapacaksanız.

Eğer ben gen3 alıp 4000 MB okuma yazmaları hissedemiyceksem 1000 miş gibi kullanacaksam hiç gen3 gen 4 M.2 SSD'lere bakmayalım bence ama bilemedim siz daha iyi bilirsiniz.

Eğer ben gen3 alıp 4000 MB okuma yazmaları hissedemiyceksem 1000 miş gibi kullanacaksam hiç gen3 gen 4 M.2 SSD'lere bakmayalım bence ama bilemedim siz daha iyi bilirsiniz.
Hocam ilerdeki yükseltmelere göre baktım sana eğer ilerde veya yakında anakart,işlemci yükseltmesı yapacaksanız gen3 ssd sizin işinizi gorecektir.Artık PCİE.2.0 (gen1) SSD ler satılmıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı