PC'nin Açma Düğmesine Basınca Ses Çalmasını Sağlamak

Ustadharak

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, Apple'ın Mac bilgisayarlarında şöyle bir özellik vardır. Açma düğmesine basıldığı zaman aşağıda vereceğim videodaki gibi bir ses çıkar. Ben bu sesin kendi bilgisayarımda çıkmasını istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Nasıl bir devreye ihtiyacım var?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşletim sistemindeki modifikasyon ile başlangıç ekranında istediğin bir resmi ve müziği belli bir süre çalabilirsin internette windows boot sound change yada boot picture change tarzı aramalar ile ek bir aksama gerek kalmadan yapabilirsin.

İşletim sistemindeki modifikasyon ile başlangıç ekranında istediğin bir resmi ve müziği belli bir süre çalabilirsin internette windows boot sound change yada boot picture change tarzı aramalar ile ek bir aksama gerek kalmadan yapabilirsin.
Benim istediğim güç düğmesine bastıktan birkaç saniye sonra olması.

BIOS'tan çok basit bir ayarı vardı. Fakat istiyor olduğun ses dosyasını BIOS'un nasıl görmesini sağlayabilirsin hiçbir fikrim yok.

BIOS'tan çok basit bir ayarı vardı. Fakat istiyor olduğun ses dosyasını BIOS'un nasıl görmesini sağlayabilirsin hiçbir fikrim yok.
Öyle bir ayar yok sanırım. Sanırım bunu sağlamanın iki yolu var:

Birincisi klasik yöntem, kasadaki power butonuna basınca ses çıkaracak basit bir devre hazırlamak.

İkincisi ise kullandığım önyükleyici olan Clover Bootloader'dan önce ses çıkacacak ondan sonra Clover Bootloader'ın çalışmasını sağlayan olan dosya olan CLOVERX64.efi dosyasını açacak çalılştırılabilir bir EFI dosyası hazırlamak. Şöyle çalışacak:

1-Önce hazırlayacağım Falanca.efi dosyası boot edilecek.
2-Falanca.efi dosyası o sesi çıkaracak.,
3-Falanca.efi CLOVERX64.efi'yi çalıştıracak

Teoride mümkün gibi gözüküyor. Ancak ses kartımın EFI sürücüsünü nereden bulacağım bilemiyorum. Muhtemelen bu işi çözmenin tek yolu devre oluşturmak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı