PC'nin anlık donma sorunu

ANIL REİSOĞLU

Hectopat
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar bir sorunum var, ne yaptıysam çözemedim bilgisayar anlık ekran ve mouse kitlenip donuyor daha sonrasında klavye ve ekran gidiyor, sadece kasanın RGB'si ve fanın rgbs kalıyor. Bütün donanım güncel PC'ye reset atmak zorunda kalıyorum PC'min yük altında değeri, CPU 65 ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor ve sürekli yaptığı bir şey değil Online oyun oyuncusu olduğum için PCM sürekli açık önerilierinizi bekliyorum.

PC özellikleri:
AMD Ryzen 2700X.
Gigabyte 2060 ekran kartı.
B450 S2H anakart.
16 GB RAM G.Skill.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskinizde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum Windows'un kurulu olduğu hardiskte herhangi bir ses tink tink tink diye veya C: Yi açmaya çalışırken herhangi bir hata alıyor musunuz?

Hard disk mi kullanıyorsunuz ya SSD-mi?
Hard diskinizde Bad sektör oluşabilir.
Söylenen semptomlar hemen-hemen bad sektör bulunan bilgisayarlarla aynı.
HDD Sentinental Pro ve HD Tune Pro programlarıyla hard diskinizi detaylı test etmenizi öneririm.

Merhabalar sistem M.2 SSD'ye kurulu TB baracuda SATA var ilkler donanıma attım suçu ama donanımdan olsa surekli başıma gelebilecek bir şey olarak düşündüm

Harddiskinizde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum Windows'un kurulu olduğu hardiskte herhangi bir ses tink tink tink diye veya C: Yi açmaya çalışırken herhangi bir hata alıyor musunuz?

Merhaba hayır almıyorum harddisk hiç düşünmedim

2 Side mevcut deneyeceğim dediğinizi.
SSD belirtir misiniz? Driver'leri nasıl güncellediniz acaba?

Merhabalar 1TB baracuda SATA 240 GB Adata SU 650 M.2 SSD var sistem SSD'ye kurulu doğuruyu solemek gerekise hiç harrdiskle ilgili düşünmedim donanım yoğunlaştım nasıl harddisk test ederim.

Hardiski HD Tune ile test edebilirsin bad sector taraması yapabilirsin. Driver'leri nasıl güncellediğine gelirsek Driver Booster gibi paket programlar ile güncellediysen sorunun ondan kaynaklı olma ihtimali yüksek. Bir diğer sorum BIOS güncel mi?

Hayır herhangi bir program kullanmadım guncelleme için BIOS'un guncel dediğiniz gibi HD Tune Pro'yla test edeceğimm sonuçları paylaşırım. PC 1 senelik bile değil bad sector denen arıza yeni SSD veya SATA'larda çıkabiliyor mu?

SSD ye bad sector taraması yapmanız anlamsız onda mekanik yok testi HDD ye yapmanız gerekmekte. Elektronik bu 1 günde de bozulur 10 yıl da da.

SSD'ye bad sector taraması yapmanız anlamsız onda mekanik yok testi HDD'ye yapmanız gerekmekte. Elektronik bu 1 günde de bozulur 10 yıl da da.

Anladım o zaman işletim sistemim değil de PC'yi SATA'ya kurduğum yazılımlar oyunlar yeniden başlatıyor kitliyor bad sector bulursam çünkü sistem SSD'de test yapıyorum bilgilendireceğim teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…