Pcx mi xmax mı?

Ainnt

Kilopat
Katılım
26 Nisan 2015
Mesajlar
877
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İkisi de görünüşünden dolayı hoşuma gidiyor. Birini almak istiyorum. Hangisi daha iyi olur? Max 2 kişi gezmelik olarak almayı düşünüyorum. Uzun yol olarak Max 150 Km'ye git gel yaparım.
 
Peki uzun yola gidebilir mi? Bende şu an Mondial revival var. Yazın 60 km sürdüm. Direk kayışı kopardı. O yüzden uzun yola gidebilecek bir motor olarak almak istiyorum. Eğer dayanıyorsa.
 
Ben ara sıra 2016 model XMAX 250 ile beylikdüzünden Edirne'ye git gel yapardım. Yani 120 ile rahatça gidersiniz. Öyle kayış koparma vs. bakımı veya ömrü geçmemiş motorda kolay kolay yaşanmaz.
 
Hayır, yaklaşık 150'ye kadar belki de bir tık daha fazlası vardır. Bunun dememin sebebi son hızlarda hiç zevkli bir yolculuk yaşatmaması.
 
2018 model Pcx'im vardı gayet memnundum yaklaşık 25000 km kullandım. Son hız olarak ben 117 km/h gördüm fakat 100'den sonrası biraz zaman almaya başlıyor. Kısaca artı ve eksilerinden bahsedeyim.
Artıları: Tasarım olarak diğer Max'i Scooter'lara göre gayet hoş duruyor. Yakıt konusunda gayet başarılı. Uzun yolda rakiplerine nazaran yormuyor ve koltuğu gayet rahat. Dijital ibresi bence motora ayrı bir hava katıyor.
Eksileri: Kalkışta hem bir önceki modeline ve Nmax'e göre çok hantal kalıyor. Fabrika çıkışı irc lastikleri gerçekten çok kötü tavsiyem aldıktan sonra ilk işiniz bir takım lastik almak olsun. Arka frenlerin kampana olması gerçekten çok kötü ve diğer rakiplerine göre büyük bir eksi. Motorun siyah plastik olan kısımları gerek güneşten gerek ise pompadan damlayan benzin damlalarından çok kısa bir sürede soluyor. Uzun yolda koltuğu gayet rahat demiştim fakat artçı koltuğu için aynı şeyi söyleyemem arkada oturan kişi uzun yolda sizin kadar rahat olamayabilir. Fiyatını gerçekten hak etmiyor 2018 yılında 13.600 gibi bir rakama plaka ve ruhsat dahil sıfırını almıştım. Şu anki fiyatlar -sadece pcx için değil- gerçekten çok fahiş rakamlar ve bence hak etmiyorlar.

Şimdilik aklıma gelen bunlar özellikle sormak istediğin bir soru olursa seve seve yardımcı olurum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı