PCX motorun hızı düştü

Inwesper

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, geçen sene Kasım ayında ilk motorum olarak 2023 model PCX aldım. 3000 km bakımına kadar motorumun gidişi gayet iyiydi. Tur camı vardı motorumda, orijinal camını taktım fakat bakımdan sonra motorumun gidişi bayağı bir değişti. Önceden 90-100 arası motoru zorlamadan rahat bir şekilde gidiyordum, top speed olarak 120 görmüştüm (bu sırada motorda tur camı ve çanta vardı). Motorumu hor kullanmıyorum; motor soğukken yola çıkmam, temizlerim, lastiklerine dikkat ederim, aynı yerden yakıt alırım. Fakat bakımda ne yaptılarsa, motora önceden gördüğüm hızları çantayı ve camı sökmeme rağmen asla göremiyorum. Sürekli en sağ şeritten 70'le gitmeye başladım. Sebebini anlamadım. Aynı durumu yaşayan var mı? Ne yapabilirim, bilen abilerime sormak istedim.

@Marcolomboss hocam, motor almadan önce konu açmıştım, bana çok yardımcı olmuştunuz. Tekrardan teşekkür ederim, hatırladığım kadarıyla motosiklet tamircisiydiniz, sizi de hatırlayınca sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Serviste yanlış yağ koymuş olabilirler gibi geldi bana. Kullanılan yağ hakkında bir bilginiz var mı?

Hocam tur camını orijinaliyle değiştirdiğiniz için olabilir mi sonuçta daha fazla rüzgar alıyorsunuz diye düşünüyorum.

Cezam vardı hocam cevap veremedim zaten camı hız için çıkartmıştım ve düşük hızlarda da çekiş düşük rüzgardan olduğunu sanmıyorum.

Serviste yanlış yağ koymuş olabilirler gibi geldi bana. Kullanılan yağ hakkında bir bilginiz var mı?

10W40 Ultra G2 yağ koymuşlar, en azından kağıtta öyle yazıyor.

Normalde kitapçıkta 10W-30 MB yağ öneriliyor fakat kullanılan yağ da çok sorun çıkarmaz sanırım. Başka birşey aklıma gelmedi benim. Bu ilk bakımı mı yoksa daha önce bakıma girdi mi?

Normalde kitapçıkta 10W-30 MB yağ öneriliyor fakat kullanılan yağ da çok sorun çıkarmaz sanırım. Başka bir şey aklıma gelmedi benim. Bu ilk bakımı mı yoksa daha önce bakıma girdi mi?

10W30 yağ önerildiğini bende duydum bu 2. bakımı 1000Km'de de aynı yağı koymuşlar.

Benimki de yağ değişiminden sonra hantallaştı ama bu kadar dramatik bir şey yaşanmadı.

Benimki de yağ değişiminden sonra hantallaştı ama bu kadar dramatik bir şey yaşanmadı.

Ben ağırım ondan bu kadar hissetmiş olabilirim.

Brava'nın 10W30 yağını, yağ katkısını ve yakıt katkısını satın aldım gelince yağını kendim değiştireceğim ve aldığım yakıtı değiştireceğim bir şey çıkarsa söylerim.

Konuyu yeni gördüm yine de cevaplandırmak istedim. 10w-30mb yağ kullanın, servise gittiğinizde de yağınızı kendiniz alıp götürün ben öyle yapıyorum. 10w-40 ile arasında %5-10 arası fark oluyor. Gazı açtığınızda 10w-30mb daha çok performans almanızı sağlayacak. Denedim gördüm kendim test ettim. 100 üzerine çok daha hızlı çıkıyor. Kılavuzda da belirtilen yağ 10w-30mb. Motul öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…